Huwelijksbootje

Gast De Oranjezomer getrouwd na historisch aanzoek op tv

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6/Talpa - De Oranjezomer 10-07-2021Gast De Oranjezomer getrouwd na historisch aanzoek op tv
RTL

Het was een historisch televisiemoment: het aanzoek van Rob Reusch in 'De Oranjezomer' afgelopen juli. Gisteren, op 19 mei, is het stel getrouwd. Halverwege de avond was er een filmpje te zien waarin de mannen van 'Vandaag Inside' het stel feliciteerden, laten Rob en Magda aan RTL Boulevard weten.

"Het was schitterend"

Vorig jaar zat Rob in het publiek van De Oranjezomer, de zomerse voorloper van Vandaag Inside, met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Hij wilde zijn toenmalige vriendin Magda ten huwelijk vragen op televisie. De redactie belde haar meerdere malen op, maar tevergeefs. Magda nam de telefoon niet op. "Als ze niet reageert, dan gaat het niet door", grapte Rob in de uitzending. De bekende SBS-mannen lagen in een deuk. 

Uitzending De Oranjezomer bruut verstoord door een muis
Lees ook

Uitzending De Oranjezomer bruut verstoord door een muis

Het hele gebeuren duurde zo'n tien minuten. Toen besloot Rob haar maar met z'n eigen mobieltje te bellen. "Ik ben helemaal overdonderd", zei Magda toen ze de telefoon opnam. "Want?" grapte Rob. Vervolgens ging hij over tot het aanzoek. "Het was een verrassing. (...) Magda is al tien jaar lang mijn vriendin, maar ik stel haar voor als mijn vrouw. En dan zegt ze: 'We zijn niet getrouwd.' (...) Ze is een lot uit de loterij. Dus Magda, wil je met mij trouwen?" "Ik wil, ik wil", klonk het uit de telefoon. Rob was blij en opgelucht dat het was gelukt. 

Gisteren stapten de twee in het huwelijksbootje in het historische gemeentehuis van IJsselstein. "We hadden om 19.30 uur de ceremonie met 100 gasten", vertelt het stel aan RTL Boulevard. "Ik werd naar binnen begeleid door Magda haar dochter en mijn zoon. Daar hebben we eerst het aanzoek uit De Oranjezomer bekeken. Daarna kwam Magda binnen. Zij werd begeleid door haar dochter en mijn dochter", vertelt Rob over zijn huwelijksdag. De kinderen van het stel hebben de twee ruim tien jaar geleden aan elkaar gekoppeld. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Rob en Magda© Privécollectie
Rob en Magda

"Halverwege de avond kwam er een filmpje van Vandaag Inside. De mannen zaten aan tafel met Roos Schlikker, dus het zal wel een tijdje geleden opgenomen zijn, en feliciteerden ons met ons huwelijk." De bruiloft werd afgesloten met een dansavond. "Het was schitterend", vertelt Magda. Het stel maakt zich op voor een huwelijksreis naar Zuid-Spanje. 

Bekijk hieronder het aanzoek van Rob aan Magda nog eens rustig terug. 

Vandaag Inside is elke werkdag rond de klok van 21.30 uur te zien op SBS6.

Lees meer over
Vandaag Inside