Smaadzaak

Jury begint met beraad in smaadzaak Johnny Depp tegen Amber Heard

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJury begint met beraad in smaadzaak Johnny Depp tegen Amber Heard
RTL

De jury in de smaadzaak van Johnny Depp (58) tegen zijn ex Amber Heard (36) is in beraad gegaan. Na een proces van zes weken waarin Johnny en Amber elkaar van huiselijk geweld beschuldigden, zal de zevenkoppige jury overleg voeren over een uitspraak.

Eerder op de vrijdag hielden de juridische teams van de acteur en de actrice hun slotpleidooien. Het team van Johnny beschuldigde Amber ervan 'alles te zeggen om haar gelijk te krijgen'. Ambers team daarentegen haalde aan dat er 'ook sprake is van huiselijk geweld als er geen bewijs is'.

Johnny Depp niet verhoord door advocaten Amber Heard
Lees ook

Johnny Depp niet verhoord door advocaten Amber Heard

De zaak tussen de twee is inmiddels zes weken gaande. De voormalig geliefden hebben allebei een getuigenis afgelegd voor de rechtbank. Ook werden getuigen gehoord voor zowel Johnny als Amber. Op sociale media leeft de zaak enorm en wordt er flink gespeculeerd over wie deze zaak uiteindelijk gaat winnen.

De acteur klaagde zijn ex-vrouw aan nadat zij in 2018 een opiniestuk schreef voor de Amerikaanse krant The Washington Post, waarin ze zei een slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Hoewel Johnny niet bij naam werd genoemd, zou het volgens de acteur voor lezers overduidelijk dat het over hem ging. En hoewel Amber de afgelopen weken onder ede verklaard heeft niet de schrijver te zijn van het betreffende stuk, verklaarde ze donderdag juist wel de auteur van het artikel te zijn, 'om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn'.

Lees meer over
Johnny DeppAmber Heard