Cruisecontrol

Tom Cruise bedankt publiek voor bezoekersrecord Top Gun 2

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesTom Cruise bedankt publiek voor bezoekersrecord Top Gun 2
RTL

Tom Cruise (59) heeft alle bioscoopgangers bedankt die een kaartje hebben gekocht voor zijn nieuw film 'Top Gun: Maverick'. Op Twitter heeft de superster een kort en krachtig berichtje gedeeld: 'Dank aan iedereen die 'Top Gun: Maverick' heeft gezien, en die heeft geholpen hier een historisch openingsweekend van te maken.'

"Dank aan iedereen die Top Gun: Maverick heeft gezien"

Tom heeft met zijn langverwachte vervolg op Top Gun uit 1986 wereldwijd een grote hit te pakken. De actiefilm, waarin hij voor de tweede keer het personage Pete 'Maverick' Mitchell vertolkt, bracht afgelopen weekend wereldwijd 248 miljoen dollar op. Hiermee is het volgens Amerikaanse media de beste opening voor Tom in zijn hele carrière.

In de VS bracht de film 151 miljoen dollar op. Daarmee werd het record voor Memorial Weekend, het laatste weekend van mei, net niet verbroken. Dit record blijft staan op naam van de derde Pirates of the Caribbean-film die in 2007 in het vijf dagen durende vakantieweekend 153 miljoen dollar opleverde.

Beelden ongemakkelijk Tom Cruise-interview gaan na 17 jaar opnieuw viral
Lees ook

Beelden ongemakkelijk Tom Cruise-interview gaan na 17 jaar opnieuw viral

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook in Nederland breekt Top Gun 2 records. Distributeur Universal Pictures liet zondag weten dat Tom Cruise in Nederland de beste openingsdag van 2022 op zijn naam heeft gezet. Dit record stond op naam van de Marvel-film Doctor Strange, die begin mei op de eerste dag 572.000 euro op wist te brengen.

Het langverwachte vervolg van Top Gun beleefde vorige week de Europese première op het filmfestival van Cannes. In Top Gun: Maverick krijgt de rebelse piloot van zijn oude maatje Ice (Val Kilmer), inmiddels generaal, een speciale opdracht om een jonge lichting vliegeniers te trainen voor een heel bijzondere en gevaarlijke missie. Een van de jonge piloten is Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Mavericks overleden beste vriend Goose.

Lees meer over
Tom Cruise