een hele hoop

Jan de Hoop ontving duizenden berichten na laatste Ontbijtnieuws

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Renske Holwerda Jan de Hoop ontving duizenden berichten na laatste Ontbijtnieuws
RTL

Voormalig RTL-anchor man Jan de Hoop (67) heeft in totaal via sociale media 50.000 berichtjes ontvangen van kijkers die iets wilden zeggen bij zijn afscheid. Dat vertelde Jan dinsdag in 'Beau'.

"Mensen die hun hele levensloop met mij deelden"

"Het waren 50.000 Tweetjes en Instagram-berichtjes", aldus de oud-nieuwslezer. "Mensen die hun hele levensloop met mij deelden. Een vrouw die haar dochter verloren had, die steun had aan mijn stem in de ochtend. Ik wist dat allemaal niet. Ik ben twee dagen bezig geweest om zoveel mogelijk berichtjes te antwoorden."

Aran on Tour: Jan de Hoop ziet overstap naar Omroep MAX wel zitten
Lees ook

Aran on Tour: Jan de Hoop ziet overstap naar Omroep MAX wel zitten

Het geheim van het goed voorlezen van ontbijtnieuws was dat je het 'het moet vóelen'. "Ik had vorige week een bericht over die vreselijke schietpartij in Texas, en daarna een bericht over Feyenoord. Dan kan je van tevoren denken: nu met ik ernstig gaan kijken en even stil zijn. Dat werkt niet - je moet het vóelen. Dán gaat het goed."

Jan presenteerde afgelopen donderdag zijn laatste RTL Ontbijtnieuws, iets dat hij 33 jaar lang deed. Toen de presentator zijn laatste woorden in het programma uitsprak, kon hij zijn tranen niet bedwingen. Direct na afloop van de uitzending werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees meer over
Jan de Hoop