Captain Jack Sparrow

'Johnny Depp keert niet terug in Pirates of the Caribbean'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Disney'Johnny Depp keert niet terug in Pirates of the Caribbean'
RTL

Berichten dat Johnny Depp (59) in onderhandeling is om zijn rol als Captain Jack Sparrow in the 'Pirates of the Caribbean'-filmreeks weer op te pakken, zijn niet waar. Dat heeft het management van de acteur laten weten.

De woordvoerder noemde het bericht, dat naar buiten werd gebracht door de Australische showbizzsite PopTopic, in een verklaring tegenover NBC News 'verzonnen'. PopTopic had op basis van een anonieme bron, die een insider in Hollywood zou zijn, gemeld dat Disney Johnny 301 miljoen dollar had geboden voor een terugkeer als piraat Jack Sparrow.

Amber Heard in hoger beroep in zaak Johnny Depp
Lees ook

Amber Heard in hoger beroep in zaak Johnny Depp

Pirates Of The Caribbean, gebaseerd op een populaire attractie in de pretparken van Disney, is een enorm lucratieve reeks voor de filmstudio. De eerste vijf films brachten tussen 2003 en 2017 in totaal ruim 4,5 miljard dollar op. Het was de eerste franchise waarvan meer dan één film door de miljardgrens ging. Voor zowel Dead Man's Chest (2006) als On Stranger Tides (2011) werd wereldwijd voor meer dan een miljard dollar aan filmkaartjes gekocht.

Lees meer over
Johnny Depp