liefde maakt blind

Love is Blind-deelnemer klaagt Netflix aan: 'Opnames waren onmenselijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Ser Baffo/NetflixLove is Blind-deelnemer klaagt Netflix aan: 'Opnames waren onmenselijk'
RTL

Wie 'Love is Blind' zegt, zegt 'drama'. Ook in het tweede seizoen van de Netflix-hit was er weer genoeg kommer en kwel, en dat gaat na de laatste aflevering doodleuk door. Eén van de deelnemers is namelijk uit de school geklapt over de 'onmenselijke' omstandigheden tijdens de opnames. Tegenover entertainmentplatform 'TMZ' verklaart hij de streamingdienst voor de rechter te willen slepen.

De 36-jarige deelnemer Jeremy Hartwell vertelt aan de entertainmentwebsite dat hij de show verliet als 'een zombie' en beschuldigt de producers van 'emotionele manipulatie'. Volgens de Love is Blind-ster kregen ze minder dan het minimumloon betaald voor hun deelname, was er niet genoeg te eten en werden ze aangespoord veel alcohol te drinken.

De enige drankjes die werden aangeboden waren volgens Jemery alcoholische dranken, energiedrankjes, frisdranken en mixdrankjes. Water zou strikt beperkt zijn geweest tijdens dagen op de set.

Jeremy Hartwell© Ser Baffo/Netflix
Jeremy Hartwell

Maar daar blijft het niet bij: Jeremy claimt dat de producenten soms zelfs de sleutels van hun hotelkamers verstopten, zodat deelnemers weinig slaap kregen - wat uiteindelijk meer drama zou opleveren. Ook zouden ze het hotelpersoneel hebben opgedragen de cast geen eten te geven.

De combinatie van weinig slaap, isolement, gebrek aan voedsel en heel veel alcohol zouden volgens Jeremy voor 'onmenselijke werkomstandigheden' hebben gezorgd. Daarom wil hij nu verhaal halen bij productiebedrijf Kinetic Content en castingbedrijf Delirium TV. Jeremy wil dat ze worden gestraft voor schendingen van de arbeidswetgeving.

In Love Is Blind gaan vrijgezellen op zoek naar een nieuwe liefde. In de eerste fase van het programma kunnen de mannen en vrouwen elkaar niet zien, maar wel met elkaar praten. Pas als een van hen een huwelijksaanzoek doet, volgt een echte ontmoeting en een bruiloft. De derde reeks is al opgenomen en later te bekijken op Netflix. Ook komt dit jaar nog een losse serie waarin wordt gekeken hoe het nu gaat met de deelnemers van het tweede seizoen.

Het eerste seizoen van Love Is Blind was in 2020 te zien. De serie wordt gepresenteerd door het echtpaar Nick en Vanessa Lachey.

Lees meer over
NetflixLove is Blind