Waar is Pixie?

Paniek en tranen in Een Huis Vol: familie Cudogham is kind kwijt

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Een Huis Vol KRO-NCRVPaniek en tranen in Een Huis Vol: familie Cudogham is kind kwijt
RTL

Een bewogen 'Een Huis Vol'-aflevering voor de familie Cudogham. Pixie-Lien, een van de dochters van Cynthia en Iven, was even spoorloos verdwenen tijdens hun dagje uit in Amsterdam.

Cynthia en Iven Cudogham nemen hun kinderen op 4 mei mee naar de Dam, om daar de Dodenherdenking bij te wonen. En dat is best een uitdaging, met zeven (jonge) kinderen. De helft in de bakfiets, de rest op een eigen fiets. Het is wat geplan, maar dat is het grote gezin wel gewend. De fietstocht vooraf door de Joodse buurt, langs Artis en uiteindelijk richting het monument voor Jan de Jongh, lijkt van een leien dakje te gaan. Totdat Cynthia vraagt: "Waar is Pixie?"

Familie Jelies vertelt in Renze over nieuw gezicht in Een Huis Vol
Lees ook

Familie Jelies vertelt in Renze over nieuw gezicht in Een Huis Vol

"Die is toch met jullie?", reageert Iven. Niet dus. Gelukkig heeft Pixie-Lien een telefoon, dus er breekt nog geen paniek uit. Nou is stress sowieso niet aan Iven, die ook blijft lachen als Pixie-Lien huilend aan de telefoon hangt, besteed. De kalme vader troost haar op afstand, vraagt waar ze is en gaat eropaf. 

Het wordt een race tegen de klok, omdat het al bijna 20.00 uur is. Het lachen vergaat Iven desondanks nog steeds niet. "We zijn al meer dan twintig jaar ouders en er wordt ons heel vaak gevraagd: zijn jullie weleens een kind kwijtgeraakt? Nee, nog nooit. Tot vandaag", grinnikt-ie. 

Dan ziet hij Pixie-Lien eindelijk staan, die huilen in haar vaders armen duikt. "Nou, jij bent klaar voor de middelbare school", grapt Iven. "Ah, lieverd." Pixie kan het gegein van paps even niet waarderen: "Het is niet grappig", snikt ze. "Nee, het is ook niet grappig, maar je hebt het goed gedaan. Er niks aan de hand."

Eind goed, al goed. Nog vóór de klok 20.00 uur sloeg. Eenmaal thuis, zegt moeder Cynthia opgelucht: "Ik ben blij dat we compleet zijn en we met z'n allen veilig thuis zijn." 

Je kunt de aflevering van Een Huis Vol hier terugkijken.

Lees meer over
Een Huis Vol