Good evening UK

In een van deze zeven steden wordt het songfestival gehouden

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPIn een van deze zeven steden wordt het songfestival gehouden
RTL

Zeven Britse steden komen in aanmerking voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival volgend jaar. Onder meer Birmingham, Glasgow en Liverpool staan op de shortlist van locaties om het evenement te huisvesten. Ook Leeds, Manchester, Newcastle en Sheffield dingen mee, werd vrijdagochtend bekendgemaakt in de 'Breakfast Show' op BBC Radio 2.

"We gaan een uniek songfestival neerzetten"

"Het is geweldig om zo veel biedingen vanuit het hele Verenigd Koninkrijk te zien", zegt Kate Philips van de BBC. "We gaan een uniek songfestival neerzetten dat het prachtige Oekraïne en de Britse muziek eert en creativiteit en diversiteit viert."

Nottingham niet meer in de race als songfestival-stad
Lees ook

Nottingham niet meer in de race als songfestival-stad

De steden kunnen sinds vorige week hun zogenoemde bidbook indienen. Met dat plan proberen ze de organisatie te overtuigen een geschikte gaststad te zijn voor het songfestival. Er wordt gelet op zaken als de bereikbaarheid, een passende locatie en technische faciliteiten. Naar verwachting wordt komend najaar bekendgemaakt in welke stad het Eurovisiesongfestival zal plaatsvinden.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat het songfestival definitief wordt gehouden in het Verenigd Koninkrijk. Het land nam de organisatie over van Oekraïne, de winnaar van dit jaar, vanwege de oorlog.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival