Lastige positie

Sophie Hilbrand over ontslag Fidan en Renze: 'Had hen niet kunnen redden'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Sophie Hilbrand over ontslag Fidan en Renze: 'Had hen niet kunnen redden'
RTL

Sophie Hilbrand (46) en Khalid Kasem (44) hadden niet de makkelijkste start van hun talkshow 'Khalid & Sophie'. Ze namen de plek in van Fidan Ekiz (45) en Renze Klamer (33), die kort daarvoor te horen hadden gekregen dat ze ontslagen waren. Fans van 'De Vooravond' waren hier niet blij mee en hun vervangers werden dan ook niet bepaald enthousiast onthaald. In 'Veronica Superguide' reageren ze voor het eerst op de controverse.

"Het was niet mijn keuze om met De Vooravond te stoppen"

Fidan en Renze hadden er al twee seizoenen van De Vooravond op zitten en waren in juni 2021 in de veronderstelling dat ze na een korte vakantie een derde seizoen zouden maken. De twee kregen echter kort voor het nieuwe seizoen te horen dat het programma niet voldeed aan de verwachtingen en dus op de schop moest.

Renze weet nog steeds echte reden niet achter stoppen De Vooravond
Lees ook

Renze weet nog steeds echte reden niet achter stoppen De Vooravond

Khalid en Sophie mochten op het tijdstip verder met een andere talkshow en daar werd op social media en in de media niet altijd leuk op gereageerd. Sophie kreeg naar eigen zeggen hier niet heel veel van mee, maar wat ze wél las vond ze niet terecht. "Ik vind Fidan Ekiz een heel leuke presentator en snap dat kijkers haar graag zien. En natuurlijk was het voor hen wel heel vervelend, maar het was niet mijn keuze om met De Vooravond te stoppen. Ik had Fidan en Renze ook niet kunnen redden door 'nee' te zeggen, want het besluit was toch al genomen."

Khalid is naar eigen zeggen ook niet in de veronderstelling dat hij nu een vaste plek heeft. "Vergeet niet dat je als presentator bovengemiddeld beloond wordt. Dan vind ik, dan hoort het er ook bij dat je programma stopgezet kan worden. Dat risico lopen we zelf ook."

Renze wilde eerder niet al te veel kwijt over zijn opvolgers: 

Lees meer over
Sophie HilbrandFidan EkizRenze KlamerKhalid Kasem