foutje

Eva Jinek: 'Nooit bedoeling om Micky te overvallen met beelden aanslag'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEva Jinek: 'Nooit bedoeling om Micky te overvallen met beelden aanslag'
RTL

Het was nooit de intentie van de redactie van het RTL-programma 'Jinek' om kunstenares Micky Hoogendijk (52) te overvallen met de beelden van de aanslag waar zij in 1994 slachtoffer van was. Dat laat een woordvoerder van RTL woensdag weten.

"We vinden het heel vervelend dat Micky met zo'n gevoel in onze show heeft gezeten en staan in goed contact met haar"

Micky stelde dinsdag in een gesprek op NPO Radio 1 het 'absurd' te vinden dat Eva Jinek haar in februari uit het niets confronteerde met beelden die waren gemaakt vlak na de bomaanslag die Micky en haar toenmalige vriend Rob Scholte trof. Rob verloor beide benen, Micky kreeg als gevolg van de aanslag een miskraam. De kunstenares was in de uitzending aanwezig om te praten over haar verhuizing van Los Angeles naar Brabant.

Micky Hoogendijk niet blij met Eva Jinek na tonen ingrijpende beelden van aanslag
Lees ook

Micky Hoogendijk niet blij met Eva Jinek na tonen ingrijpende beelden van aanslag

"Het zou gaan over mijn nieuwe huis en mijn werk", stelde Micky. "En opeens kregen we, alsof het een grappig filmpje was, live beelden van minuten na de aanslag." De kunstenares schoot meteen in de overlevingsstand. "Ik heb een vorm van post-traumatic stress disorder, daar schiet je dan meteen weer in. Alsof je een overlever van de MH17-crash beelden van de crash laat zien en zegt: goh, wat vervelend zeg, dat je naar beneden werd gehaald."

De redactie van Jinek heeft dinsdag, na het interview op NPO Radio 1, contact gehad met Micky. "We vinden het heel vervelend dat Micky met zo'n gevoel in onze show heeft gezeten en staan in goed contact met haar", aldus de zegsman. "Het onderwerp is in het voorgesprek besproken, maar we snappen heel goed dat het dan met beelden erbij in de liveshow heel overweldigend kan voelen. Dat is nooit onze bedoeling of intentie en dit is voor ons ook een les om hier in het vervolg nóg nauwkeuriger mee om te gaan."

Lees meer over
Eva JinekMicky HoogendijkJinek