gtst is er niks bij

Dorian Bindels open over 'soapwaardige' verliefdheid: 'Onmogelijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDorian Bindels open over 'soapwaardige' verliefdheid: 'Onmogelijk'
RTL

Dorian Bindels (30) maakt als Daan Stern in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' dramatische dingen mee, maar zijn eigen leven doet niet onder voor de scripts van de soapserie. In de laatste aflevering van 'GTST De Podcast' vertelt Dorian in gesprek met Hassan Slaby (35), bekend als Marwan El Amrani in de serie, over een gebeurtenis in zijn leven die zo een verhaallijn in de soap had kunnen zijn.

"Het is onmogelijk. Het kán gewoon niet"

In het verleden is Dorian verliefd geworden op een meisje, zo vertelt hij in GTST De Podcast. Nu is daar op zich weinig spannends aan, maar wat het verhaal moeilijk maakt, is dat de vrouw in kwestie lesbisch is. Daarvan was de acteur destijds ook op de hoogte. "Ik ben dus ooit verliefd geweest op een lesbisch meisje. Dat vind ik soapwaardig", vertelt hij. "Het is onmogelijk. Het kán gewoon niet."

De acteur denkt dat je van dit verhaal een mooie verhaallijn kunt maken. "Aan alle kanten werkte het. Je vindt elkaar allebei echt leuk. Dat is niet het lastige aan een relatie. Maar ja, je valt allebei op vrouwen..." Er was dus wel 'liefde' tussen de twee, maar die had door de seksuele oriëntatie van het meisje geen toekomst. 

Dorian over 'troosteloze' hunkering naar 'snelle bevrediging'
Lees ook

Dorian over 'troosteloze' hunkering naar 'snelle bevrediging'

Wie zich zorgen maakt om Dorians gebroken hart, kan opgelucht ademhalen. Niet alleen vond zijn verliefdheid al lang geleden plaats, hij is inmiddels dolgelukkig met Bertrie Wierenga. Met haar - tevens zijn tegenspeler in Meerdijk - is hij nu een paar jaar samen. 

Dorian leerde zijn vriendin in 2020 kennen op de set van Nederlands langslopende soapserie, waarin hij nu ruim vier jaar als Daan te zien is. Dat was vlak voor de coronacrisis losbarstte, waardoor het tussen hen een stuk rapper ging dan normaal. "Eerst zagen we elkaar twee of drie keer per week, maar tijdens de lockdown woonden we ineens bijna samen. Dat kan helemaal verkeerd aflopen, maar in ons geval ging het juist heel goed", vertelde de soapie eerder in Beau Monde. "We hebben elkaar heel goed leren kennen en zijn elkaar alleen maar leuker gaan vinden."

Hoewel Dorian nu trouw is aan zijn vriendin, heeft hij een paar wilde jaren achter de rug. "Ik heb veel gedronken, een heleboel gerookt en ook best wat drugs uitgeprobeerd. Dat was vooral in de tijd dat ik niet zo lekker in mijn vel zat. (...) Er zijn een aantal periodes geweest waarin ik heel zwaarmoedig was. Ik raakte afgesloten van mijn gevoel, had nergens puf voor en voelde me heel eenzaam. Hulp wilde ik niet, ik wilde het liever zelf uitzoeken. Maar dat lukte niet."

Pas toen de acteur erover begon te praten, krabbelde hij weer een beetje op. "Inmiddels is dat eventjes geleden, maar ik denk dat het glas bij mij over het algemeen eerder halfleeg dan halfvol is. Ik ben goed in beren op de weg zien", aldus Dorian.

Tijdens die donkere periode was er ook weinig ruimte voor liefde en ging de soapster liever voor 'lust en snelle bevrediging'. Dorian: "Op het moment zelf was dat heel leuk, totdat de lust voorbij was. Dan was de situatie nog troostelozer dan ervoor. Ik denk dat liefde het allerbelangrijkste is."

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. In de meest recente aflevering van de RTL Boulevard Reality Podcast zijn Stevie en Luca van Ex on the Beach te gast. Beluister de podcast op SpotifyApple Music of Google Podcasts, of hieronder.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Dorian BindelsGTST