Hold Me Closer

Single Elton John en Britney Spears bevat nog meer oude linkjes

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSingle Elton John en Britney Spears bevat nog meer oude linkjes
RTL

Britney Spears (40) heeft woensdag een klein voorproefje gegeven op 'Hold Me Closer', de single die ze vrijdag uitbrengt met Elton John (75). Duidelijk te horen is hoe het nummer niet alleen een bewerking is van Johns hit 'Tiny Dancer' uit 1972, maar ook 'The One' uit 1992.

"Hoe cool is het om een achtergrondstem te zijn op jouw lied!"

Een vergelijkbare constructie gebruikte John ook al voor 'Cold Heart', de megahit die hij vorig jaar maakte met Dua Lipa. Daarvoor gebruikte hij uit zijn eigen catalogus onder meer 'Sacrifice' uit 1989, 'Rocket Man' uit 1972 en 'Kiss The Bride' uit 1983. Of in 'Hold Me Closer' nog meer linkjes naar Johns oeuvre zitten, is nog niet duidelijk.

Britney Spears: 'Zal altijd getraumatiseerd blijven door het verleden'
Lees ook

Britney Spears: 'Zal altijd getraumatiseerd blijven door het verleden'

Voor Britney betekent het nummer haar officiële comeback. Het is voor het eerst dat de zangeres muziek uitbrengt sinds ze niet langer onder curatele staat van haar vader. Haar laatste album, Glory, stamt uit 2016.

In haar Instagram-post schrijft Britney dat de samenwerking een van de hoogtepunten van het jaar is. 'Bedankt voor je vrijgevigheid en dat je aan me denkt om met je mee te doen aan zo'n briljant nummer', zo richt ze haar woord aan John. 'Hoe cool is het om een achtergrondstem te zijn op jouw lied!'

Britney doet zichzelf daarmee tekort, vindt John. 'Je bent veel meer dan een achtergrondzangeres, lieverd. Ik kan niet wachten tot iedereen kan horen waar we al die tijd mee bezig zijn geweest', reageert hij in de comments.

Lees meer over
Britney SpearsElton John