Belastende verklaringen

R. Kelly door twee nieuwe vrouwen beschuldigd van misbruik

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP R. Kelly door twee nieuwe vrouwen beschuldigd van misbruik
RTL

Nog twee vrouwen hebben tijdens de rechtszaak tegen R. Kelly (55) in Chicago gesproken over vermeend seksueel misbruik van de zanger. De vrouwen zeiden in hun getuigenis dat ze op minderjarige leeftijd meerdere keren seks tegen hun wil met hem hebben gehad.

Een van hen verklaarde onder het pseudoniem Pauline dat het misbruik begon toen ze 14 jaar oud was. Ook zei ze de zanger te hebben betrapt met haar beste vriendin die destijds 15 was. Volgens Pauline werden ze samen gedwongen tot onder meer trio's en het opnemen van seksfilmpjes. Een andere vrouw, die onder de schuilnaam Tracy getuigde, verklaarde tussen haar 16e en 18e door R. Kelly te zijn misbruikt.

Getuige zaak R. Kelly zegt 'honderden keren' te zijn misbruikt
Lees ook

Getuige zaak R. Kelly zegt 'honderden keren' te zijn misbruikt

De rechtszaak tegen de zanger in Chicago begon enkele weken geleden. Hij staat daar terecht voor meerdere aanklachten van seksueel misbruik van minderjarigen en voor onder meer het vervaardigen van kinderporno. Een vermeend slachtoffer kwam eerder in de zaak al aan het woord. Naar verwachting volgen er later nog twee.

R. Kelly, die sinds 2019 vastzit, werd eind juni in New York al schuldig bevonden voor onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken. De zanger wordt al sinds de jaren negentig beschuldigd van (kinder)misbruik, maar heeft zelf altijd volgehouden onschuldig te zijn.

Lees meer over
R. Kelly