De Vuurlinie

Waldemar Torenstra scoort hoofdrol in film over Marco Kroon

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Waldemar Torenstra scoort hoofdrol in film over Marco Kroon
RTL

Waldemar Torenstra (48) gaat de hoofdrol spelen in 'De Vuurlinie', een nieuwe speelfilm die is geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon (52). De opnames van de film van regisseur Roel Reiné (52) zijn inmiddels gestart en vinden plaats in Nederland en Spanje, maken distributeur Dutch FilmWorks en producent KeyFilm zaterdag bekend.

"Dit verhaal vormt de perfecte balans tussen oorlog, familiedrama, het verwerken van trauma's en ook de fascinerende manier waarop wij in Nederland omgaan met onze helden"

"Ik wilde altijd al een moderne Nederlandse oorlogsfilm maken", zegt regisseur Roel over zijn nieuwe project. "Dit verhaal vormt de perfecte balans tussen oorlog, familiedrama, het verwerken van trauma's en ook de fascinerende manier waarop wij in Nederland omgaan met onze helden. Waldemar is daarin een gedroomde hoofdrolspeler. Ik ben ontzettend onder de indruk van zijn enorme kracht, zowel in het leidinggeven als in de zware emotionele scènes. Hij heeft mij tijdens de opnames in Spanje al heel hard laten huilen."

Waldemar Torenstra eind 2022 weer theater in
Lees ook

Waldemar Torenstra eind 2022 weer theater in

In De Vuurlinie is onder meer te zien hoe majoor Kroon zijn manschappen door vuurgevechten leidt in Afghanistan, waarvoor hij later wordt onderscheiden met de militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding die Nederland kent. De film laat ook zien hoe de majoor in de jaren daarna worstelt met ernstige trauma's, meermaals in opspraak raakt en voor rechters moet verschijnen, onder meer vanwege wapenbezit.

Andere rollen in de film zijn onder anderen voor Sallie Harmsen, die Marco's vriendin Mirjam speelt, en Tibor Lukács, Mike Weerts, Pepijn Schoneveld, Olaf Ait Tami, Steef de Bot, Tim Olivier Somer, Yamill Jones en llias Addab, die te zien zijn als de teamgenoten van Marco. Dutch FilmWorks brengt de film september 2023 uit in de bioscoop.

Zaterdagavond is Torenstra samen met Marco te gast in de talkshow van Humberto Tan op RTL 4. Daar vertellen zij niet alleen over de nieuwe film, maar onthullen ze ook nog enkele andere bekende namen die te zien zullen zijn in De Vuurlinie.

We spraken Waldemar op de set van De Vuurlinie, gehuld in uniform: 

Lees meer over
Waldemar TorenstraMarco Kroon