and i oop!

BBC en EBU begaan grote blunder bij onthulling gaststad songfestival 2023

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBBC en EBU begaan grote blunder bij onthulling gaststad songfestival 2023
RTL

Spannend hoor, de onthulling van de Britse omroep BBC en de European Broadcasting Union (EBU). Als zij vrijdagavond aankondigen in welke stad het Eurovisiesongfestival in 2023 plaatsvindt, blijkt het antwoord niet zo verrassend meer te zijn.

De organisatie achter de 'grote onthulling' begaat een grove fout, waardoor de taak van presentator Graham Norton eigenlijk overbodig wordt. Aan hem de eer om de wereld mee te delen dat Liverpool het songfestival in 2023 organiseert. Maar ja, dat is voor het publiek ook al te zien als hij het kaartje met het verlossende antwoord uit de envelop trekt.

Bekijk de flop in de video hieronder:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het Eurovisie Songfestival is volgend jaar in Liverpool
Lees ook

Het Eurovisie Songfestival is volgend jaar in Liverpool

Liverpool krijgt de voorkeur boven Glasgow. Het evenement wordt gehouden van 9 tot en met 13 mei in evenementenhal Liverpool Arena.

Oekraïne won het songfestival dit jaar met de groep Kalush Orchestra. Normaal gesproken zou dit betekenen dat het volgende songfestival ook in Oekraïne wordt gehouden, maar vanwege de oorlog heeft de EBU in juni besloten dat het evenement daar niet kan plaatsvinden.

Het is niet de eerste keer dat het Eurovisiesongfestival in het Verenigd Koninkrijk wordt gehouden. Het evenement heeft hier al acht keer plaatsgevonden, waarvan de laatste keer in 1998 in Birmingham.

Lees meer over
Graham NortonBBCEurovisiesongfestival