Op1s weet je het

Giovanca Ostiana miste zingen toen ze 'alleen maar presenteerde'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGiovanca Ostiana miste zingen toen ze 'alleen maar presenteerde'
RTL

Giovanca Ostiana (45) hoopt in haar leven ooit 'een permanente staat van zijn' te bereiken. Dat vertelt de 'Op1'-presentatrice in gesprek met tijdschrift 'JAN'.

"Een punt waarop het gewoon goed is en ik mijn lessen heb geleerd"

Wat bedoelt Giovanca precies met 'een permanente staat van zijn'? "Een punt waarop het gewoon goed is en ik mijn lessen heb geleerd, diepe inzichten heb opgedaan en strugglevrij ben", legt ze uit.

Dat wil de presentatrice, die ook zangeres is, het liefst niet aan het eind van haar leven bereiken. "Maar gewoon nu, er middenin." Toch is ze zich er wel van bewust dat dat niet gaat gebeuren. "Het leven is continu in beweging. Alles verandert steeds en ik ook. Al is het alleen maar omdat mijn dochter ineens in groep drie zit, een eigen tafel met lade heeft en leert schrijven. Zij beweegt en ik beweeg mee. Dus ja, die stip aan de horizon, het eindpunt in je ontwikkeling is een illusie, I know."

Giovanca Ostiana 'doodziek' van kritiek na presenteren Op1
Lees ook

Giovanca Ostiana 'doodziek' van kritiek na presenteren Op1

Tijdens de coronacrisis heeft Giovana vooral achter de tafel van Op1 gezeten. Iets dat nieuw was voor de zangeres. Toen ze na corona weer op het podium stond om te zingen, besefte ze pas 'hoe wezenlijk performen' voor haar is. "Hoe ik het zingen, het optreden eigenlijk voor lief had genomen. En hoe ontzettend ik dat deel van mijzelf had gemist, toen ik een tijd lang alleen maar presenteerde; iets wat ik ook geweldig vind, maar waar ik veel harder voor moet werken. Presenteren is nog nieuw en opwindend, zingen is thuiskomen. En juist die balans is zo ontzettend fijn."

Lees meer over
Giovanca Ostiana