voelt zich verraden

Samantha Steenwijk voelde zich na afloop van De Verraders 'geen mens meer'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© De VerradersSamantha Steenwijk voelde zich na afloop van De Verraders 'geen mens meer'
RTL

Dertien BN’ers gaan vanaf 27 oktober weer tot het uiterste in een nieuw, bloedstollend seizoen van 'De Verraders'. Samantha Steenwijk (36) weet als geen ander hoe je het psychologische spelletje overleeft en blikt in de nieuwe 'Veronica Superguide' terug. "Na afloop voel je je geen mens meer, maar een pion in een spel."

Dat De Verraders kandidaten tot het uiterste drijft hebben we de afgelopen seizoenen kunnen zien. Samantha Steenwijk, die in het debuutseizoen als Verrader overeind blijft, moet na de opnames zelfs psychologische hulp zoeken. Daar ontkom je volgens de zangeres niet aan. "Het is een heftig, psychologisch spel. Je bent echt van slag als je eruit komt. Thuis zeiden ze: Samantha, wat is er met jou aan de hand? Ik moest echt eventjes omschakelen", legt ze uit in de tv-gids.

Met haar zoeken nog dertien kandidaten na het eerste seizoen hulp, zo ook Chatilla van Grinsven. "In de eerste weken had ik allerlei nachtmerries. Gelukkig werden we regelmatig gebeld door een psycholoog", doet ze haar verhaal.

Makers De Verraders onthullen details van nieuwe spelshow
Lees ook

Makers De Verraders onthullen details van nieuwe spelshow

“Voordat kandidaten meedoen hebben ze een screening en tijdens de opnames is er een psycholoog dag en nacht aanwezig. En ook na de opnames wordt contact gehouden met de kandidaten”, laat een woordvoerder weten. Dat is in het geval van de zangeres ook nodig, deels omdat Samantha na de uitzending behoorlijk wat bagger over zich heen krijgt en wordt neergezet als de ‘bad guy’.

Als ze ooit nog een keer gevraagd zou worden, dan bedankt ze ook vriendelijk. En dat heeft vooral te maken met de montage van het programma. "Degene die het wel aandurft, moet proberen om het spel van de werkelijkheid te onderscheiden. Blijf na een lange draaidag vooral nog even een drankje doen met de overige kandidaten en de crew", tipt ze dan ook. "De lijn tussen paranoïde worden en goed kunnen observeren, is heel dun. Je bent geneigd om continu te blijven nadenken over het spel. Natuurlijk konkelt iedereen rustig verder als de camera’s uit zijn, maar de nababbel met een drankje helpt je om even uit het te spel te stappen."

De Halloween-editie van De Verraders, die zes afleveringen kent, is vanaf 27 oktober dagelijks te zien bij Videoland.

Lees meer over
Samantha SteenwijkVideolandDe Verraders