das pech, agent weg

Kanye West verliest ook agentschap na antisemitische uitspraken

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKanye West verliest ook agentschap na antisemitische uitspraken
RTL

Het Amerikaanse agentschap Creative Artists Agency (CAA) heeft de samenwerking met Kanye 'Ye' West (45) stopgezet. De antisemitische uitspraken van de rapper zijn daarvoor de aanleiding, meldt de Amerikaanse website 'Deadline'.

CAA representeerde Kanye tijdens tours. De artiest tekende in 2016 bij het bureau, maar heeft sindsdien geen tours gedaan. Ook modehuis Balenciaga besloot de samenwerking met de rapper stop te zetten.

Kanye deed antisemitische uitspraken in interviews en in tweets. Zo was hij te gast bij de podcast Drink Champs, waarin de rapper tal van antisemitische uitlatingen deed. Ook zou de rapper als gast langskomen in het Amerikaanse tv-programma The Shop om te praten over de ophef die ontstond na zijn uitspraken. Dit is niet uitgezonden, omdat Ye volgens topman Maverick Carter The Shop gebruikte 'om meer haatteksten en extreem gevaarlijke stereotyperingen te herhalen'.

'Kanye West eindelijk klaar voor scheiding van Kim Kardashian'
Lees ook

'Kanye West eindelijk klaar voor scheiding van Kim Kardashian'

Ook zijn ex-vrouw Kim Kardashian en verscheidene andere sterren, onder wie actrice Jamie Lee Curtis, actrice Reese Witherspoon en comedian Sarah Silverman, spraken zich online uit tegen de antisemitische uitspraken van Kanye. De rapper zou tijdelijk geen toegang hebben tot zijn accounts op sociale media vanwege zijn uitlatingen.

Lees meer over
Kanye West