Gefeliciteerd

Marieke Elsinga bevallen van eerste zoontje: 'Tranendal'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarieke Elsinga bevallen van eerste zoontje: 'Tranendal'
RTL

Het lange wachten zit erop voor Marieke Elsinga (36) en haar vriend Sander. De twee hebben hun zoontje Jip welkom mogen heten. Dat maakt Marieke bekend via Qmusic.

"We hebben echt een droombaby"

Jip is vorige week woensdag, 9 november geboren om 6.11 uur 's ochtends. Sindsdien kunnen Marieke en haar partner Sander 'niet stoppen met naar hem kijken, met ‘m knuffelen en aan hem ruiken', schrijft ze op Instagram. Ook vertelt Marieke dat Jip een tweede naam heeft gekregen: 'Einte, naar mijn vader.'

Marieke maakte in juni haar zwangerschap bekend. Dat deed ze in haar radioshow Mattie & Marieke. Later die dag maakte de presentatrice bij RTL Boulevard het geslacht van haar baby bekend.

 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Tijdens de Qmusic-ochtendshow vertelt Marieke meer over de bevalling. Aangezien haar zoontje Jip om 6.11 uur is geboren, grapt ze dat hij 'in de ochtendshow' is geboren. "Het gaat allemaal zo mega goed. We hebben echt een droombaby, het is echt zo. Het is zo bizar. Het is echt super mooi. Hij drinkt super goed, ik kan borstvoeding geven. Hij slaapt goed."

De kraamtranen hebben echter een tijdje op zich laten wachten, vertelt ze. “Ik heb eindelijk gisteravond kraamtranen gehad. Het was dus dag zes en ik was gisteravond onwijs aan het janken.” Ze noemt het een 'tranendal' van geluk. 

 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Marieke Elsinga vraagt advies aan dierentolk als voorbereiding komst baby
Lees ook

Marieke Elsinga vraagt advies aan dierentolk als voorbereiding komst baby

Marieke is bevallen in het ziekenhuis. De bevalling ging goed, maar 'het doet wel gewoon pijn'. "Maar het is zo'n natuurkracht. Het is een hele bijzondere ervaring."

Het is het eerste kindje voor Marieke en haar Sander, die sinds het einde van 2020 samenzijn. De twee wonen samen in Amsterdam, met Mariekes poes Kiki, die inmiddels bijna net zo bekend is als haar baasje.

RTL Boulevard sprak met Marieke toen ze aan het einde van haar zwangerschap was. "Hij lijkt meer op m'n vriend", zei Marieke toen al over haar kindje. Wat ze nog meer te zeggen had, zie je in onderstaande video.

Mattie en Marieke maken sinds 2018 de ochtendshow op Qmusic. De zender besloot tijdens Mariekes zwangerschap haar niet te vervangen.  In plaats daarvan maakt Mattie op dit moment de show met de vaste sidekicks: Tom de Graaf (van de Intercom), Joe Stam (stagiair) en nieuwslezer Anne-Marie Rozing.

Lees meer over
Marieke Elsinga