Kanye niet zeggen

President Israël blij met ophef over uitspraken Kanye West

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP/EPAPresident Israël blij met ophef over uitspraken Kanye West
RTL

De Israëlische president Isaac Herzog (62) is bijzonder ingenomen met de ophef die in de afgelopen weken is ontstaan na antisemitische uitspraken van Kanye West (45). In een interview op CNN zegt Herzog woensdagavond dat hij 'als Israëliër, als Jood en als mens' blij is met de reacties op de uitlatingen.

"Doet het me enorm goed om deze imposante reacties op de uitlatingen van Kanye West te zien"

Kanye, die als rapper de artiestennaam Ye gebruikt, doet deze maand in verschillende interviews en tweets stevige antisemitische uitspraken. Hij wordt daardoor geschorst op Twitter en Instagram en zijn agentschap verbreekt de banden. Ook sportmerk Adidas, waarmee de muzikant jarenlang een lucratieve samenwerking heeft, wijst de rapper de deur, evenals andere zakenpartners.

Modeketen Gap haalt alle kleding van Kanye uit de schappen
Lees ook

Modeketen Gap haalt alle kleding van Kanye uit de schappen

"We maken ons allemaal zorgen over antisemitisme overal in de wereld", aldus Herzog in het interview. "Antisemitisme, racisme, vreemdelingenhaat - het zijn allemaal problemen van deze tijd, maar de geschiedenis leert ons dat het meestal begint met Jodenhaat, met Joden de schuld geven, met vreselijke woorden. Daarom doet het me enorm goed om deze imposante reacties op de uitlatingen van Kanye West te zien."

Lees meer over
Kanye West