I'm so sick of that same old love

Selena Gomez worstelde jarenlang met suïcidale gedachten en psychoses

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesSelena Gomez worstelde jarenlang met suïcidale gedachten en psychoses
RTL

Selena Gomez (30) heeft jaren overwogen om zelfmoord te plegen. Dat onthult de zangeres in een interview met 'Rolling Stone', waarin ze openlijk spreekt over haar mentale gezondheidsproblemen. "Ik dacht dat de wereld beter zou zijn als ik er niet was", zegt de zangeres.

"Het was stom, maar ik dacht echt dat mijn wereld voorbij was"

Aanvankelijk dacht de actrice dat haar mentale problemen werden veroorzaakt doordat ze worstelde als artiest. Ook het feit dat ze op haar 25ste single was droeg daaraan bij. "Ik dacht als kind dat ik op mijn 25ste getrouwd zou zijn. Het deed pijn dat ik daar zo ver van verwijderd was. Het was stom, maar ik dacht echt dat mijn wereld voorbij was."

Het internet wordt wild: Hailey en Selena poseren samen
Lees ook

Het internet wordt wild: Hailey en Selena poseren samen

In 2018 kampte Selena met psychoses. Daar herinnert ze zich maar weinig van, maar ze weet nog wel dat ze werd opgenomen in een kliniek. Later werd een bipolaire stoornis vastgesteld bij de zangeres. Dat hielp haar om te begrijpen wat er met haar aan de hand was, maar daardoor kreeg ze ook veel medicijnen die negatieve effecten hadden.

"Het was alsof er niets van me overbleef", zei ze daarover. "Ik moest eigenlijk afkicken van de medicatie. Ik moest leren hoe ik bepaalde woorden kon onthouden. Ik vergat waar ik tijdens een gesprek was."

De Amerikaanse deed de uitspraken in het interview naar aanleiding van de nieuwe documentaire Selena Gomez: My Mind and Me, die op 4 november verschijnt op streamingdienst Apple TV+. Daarin zijn de worstelingen met haar mentale gezondheid vastgelegd.

Selena zei over de documentaire dat ze lang heeft getwijfeld of ze die wel wilde uitbrengen. "Ik wil niet dramatisch klinken, maar ik had hem bijna niet uitgebracht. Eerlijk gezegd wist ik een paar weken geleden nog niet of ik het wel kon."

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl.

Lees meer over
Selena Gomez