gecanceld

NTR schrapt de Top 2000-quiz met Matthijs na Volkskrantartikel

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNTR schrapt de Top 2000-quiz met Matthijs na Volkskrantartikel
RTL

Er komt dit jaar geen 'Top 2000 quiz' en 'Top 2000 a gogo' met Matthijs van Nieuwkerk (62) als presentator. De reden daarvoor is het Volkskrantartikel dat afgelopen vrijdag online verscheen.

"Hoe we dit jaar verdergaan met deze titels is onderwerp van gesprek met de NPO"

Als de Volkskrant afgelopen vrijdag een artikel naar buiten brengt waarin duidelijk wordt dat Matthijs zich jarenlang heeft misdragen bij De Wereld Draait Door, is de mediawereld in rep en roer. Uit verhalen van oud-werknemers blijkt dat Matthijs achter de schermen last heeft van extreme woede-uitbarstingen. Medewerkers worden door hem toegeschreeuwd, vernederd en geïntimideerd - vaak waar andere collega’s bij zijn. Zijn gedrag is niet zonder gevolgen: mensen zeggen hun baan op, nemen voorgoed afscheid van de televisiewereld, kampen met een burn-out of hebben last van PTTS.

Opvallend oud filmpje Matthijs van Nieuwkerk duikt op
Lees ook

Opvallend oud filmpje Matthijs van Nieuwkerk duikt op

"Naar aanleiding van de inhoud en het effect van het Volkskrantartikel komt zowel de NTR als Matthijs tot de conclusie dat het niet mogelijk is om de in december geplande opnamen van de 'Top 2000 a gogo' te laten doorgaan", aldus de NTR. Mogelijk gaat het programma wel door met een andere presentator.

"Ondanks dat de situatie bij de 'Top 2000' niet te vergelijken is met die van De Wereld Draait Door heeft het debat dat nu gevoerd wordt naar aanleiding van de publicaties ook impact op het team van de 'Top 2000' en de uitstraling van het programma. Hoe we dit jaar verdergaan met deze titels is onderwerp van gesprek met de NPO."

Lees meer over
Matthijs van Nieuwkerk