EUFORISCH

Songfestivalsensatie Loreen wil opnieuw naar liedjesfestijn

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Songfestivalsensatie Loreen wil opnieuw naar liedjesfestijn
RTL

Loreen (39) doet opnieuw een poging om Zweden op het Eurovisiesongfestival te vertegenwoordigen. De Zweedse, die in 2012 het evenement op haar naam schreef met het nummer 'Euphoria', is in eigen land een van de deelnemers van de nationale voorronde.

De zangeres heeft zich ingeschreven met het liedje 'Tattoo'. Na haar overwinning deed Loreen in 2017 ook al een poging om nog een keer naar het songfestival te gaan. Toen koos het Zweedse publiek echter voor Robin Bengtsson met zijn nummer 'I Can't Go On'.

Oud-winnares Loreen onder de indruk van S10
Lees ook

Oud-winnares Loreen onder de indruk van S10

De Zweedse bijdrage voor het songfestival wordt volgens jaarlijkse traditie gekozen via Melodifestivalen, dat uit vier voorrondes bestaat.

Met 'Euphoria' scoorde Loreen een van de grootste songfestivalhits aller tijden. Onder fans is het liedje nog steeds enorm populair. Vorig jaar stond het voor het tiende jaar op rij bovenaan in de ESC Top 250, de lijst van populairste songfestivalliedjes ooit.

De Nederlandse inzending is al definitief. Dion Cooper en Mia Nicolai vertegenwoordigen ons land op het liedjesfestijn. Wie? Die vraag snappen we. En het antwoord erop vind je in de video hieronder.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival