BESTE TALPAARD VAN STAL

RTL reageert op MORES-meldingen bij commerciëlen, Talpa houdt lipjes stijf op elkaar

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRTL reageert op MORES-meldingen bij commerciëlen, Talpa houdt lipjes stijf op elkaar
RTL

RTL maakt zich 'sterk voor de veiligheid binnen de hele mediaketen: van producent, zender en facilitaire bedrijven tot deelnemers, freelancers, kijkers en andere betrokkenen'. Dat laat het bedrijf woensdag weten in reactie op het nieuws dat MORES, het meldpunt voor wangedrag in de entertainmentsector, ook meldingen over commerciële zenders heeft gehad.

"Er zijn op dit moment geen meldingen bij ons bekend"

"MORES deelt de meldingen die het binnenkrijgt nooit, tenzij dit de expliciete wens is van een melder", aldus een woordvoerder van RTL. "Er zijn op dit moment geen meldingen bij ons bekend. Als wij wel iets binnenkrijgen, onderzoeken we dat grondig. De verhalen van de afgelopen weken benadrukken in elk geval hoe belangrijk het is om aandacht te blijven besteden aan sociale veiligheid en respectvol samenwerken op de werkvloer. Binnen ons eigen bedrijf en gezamenlijk binnen onze industrie."

MORES: 'Tientallen klachten in paar dagen, óók over commerciële zenders'
Lees ook

MORES: 'Tientallen klachten in paar dagen, óók over commerciële zenders'

Talpa laat woensdag weten geen reactie te willen geven op het nieuws dat MORES ook meldingen van commerciële zenders heeft gehad. Het is niet bekend of het bedrijf concrete actie heeft ondernomen naar aanleiding van de onthullingen over de angstcultuur bij De Wereld Draait Door.

MORES heeft de afgelopen vier dagen vijftig meldingen gehad over misstanden in de mediawereld. Dit aantal is bijna gelijk aan het totaal aantal meldingen dat MORES in 2021 kreeg. De organisatie heeft dit jaar tot nu toe in totaal 308 meldingen geregistreerd. Het gaat om meldingen bij zowel tv- als radioprogramma’s en betreft zowel de publieke omroep als commerciële zenders, beklemtoont MORES-voorzitter Janke Dekker.

De aankondiging van het grote NPO-onderzoek naar de angstcultuur in de mediawereld lijkt voor veel mensen een belangrijke trigger geweest, stelt Dekker. "Mensen hebben nu het gevoel dat er echt iets met hun verhalen gedaan kan worden", zegt ze.

Lees meer over
TalpaRTL Group