Video: Jaap Jongbloed zou Expeditie Robinson zo weer doen

Door RTL Boulevard/ANP··Aangepast:
© RTL BoulevardVideo: Jaap Jongbloed zou Expeditie Robinson zo weer doen
Expeditie Robinson 2015

Jaap Jongbloed heeft erg genoten van zijn deelname aan Expeditie Robinson. De presentator zou zo weer meedoen, zo vertelt hij woensdagavond bij RTL Late Night.

Jaap Jongbloed zegt dat hij het programma altijd al leuk heeft gevonden. "Vooral de proeven, spellen en het sportelement", vertelt hij. "Maar ik heb wel een bloedhekel aan kamperen, dus daar keek ik wel enorm tegen op", aldus de presentator die voor het programma een periode op een onbewoond eiland verbleef.

Wat Jaap achteraf het lastigst vond? "De groepsdynamiek. Je zit daar met mensen op een kluitje. Je moet dingen samen doen, maar tegelijkertijd ben je ook tegen elkaar." De presentator is ervan overtuigd dat het programma mensen kan veranderen. "Je hebt daar geen telefoon en geen letter om te lezen, dus je moet heel zen zijn met jezelf. Het kan voor sommige mensen echt life changing zijn, er gebeuren echt dingen met je."

Wereld
De dochter van Jaap vertelt tijdens de uitzending dat haar vader ook wel anders terugkwam na de opnames. "Meer ontspannen. Alsof hij meer van de wereld wist."

Oscar Aerts, die ook in de studio zat bij Humberto Tan, vertelt dat hij geen moment twijfelde toen hij werd gevraagd. "Ik heb het programma eigenlijk nooit gevolgd, maar toen ik werd benaderd heb ik het laatste seizoen teruggekeken. Toen dacht ik gelijk: dit ga ik doen", zegt hij. "Vooral de spellen, dat is zo gaaf om te doen."

Lees meer op rtlboulevard.nl:
Avonturiers Expeditie Robinson klaar voor de strijd

Lees meer over
Jaap JongbloedOscar Aerts