Opvallend

Teun en Tom waren ineens international van Bonaire

Door VTBL··Aangepast:
Teun en Tom waren ineens international van Bonaire
RTL

Teun Martens en Tom Verbeek zijn sinds kort international van Bonaire. Best gek voor twee jongens uit Gennep. Toch is het de realiteit. "Dat dit me zou overkomen, had ik nooit verwacht."

Aldus Martens tegenover De Gelderlander. Een aantal maanden geleden vertrokken ze samen uit Nederland om te gaan wonen en werken op het eiland. De 21-jarige Martens is ligbeddenverhuurder, de 36-jarige Verbeek is sportdocent Bonaire. Naast hun werk voetballen ze in de top van de Bonaire League. 

Saïd Ali Hussein: Van de Kelderklasse naar de Afrika Cup
Lees ook

Saïd Ali Hussein: Van de Kelderklasse naar de Afrika Cup

Ajax en Feyenoord

Samen voetballen ze bij SV Vespo. "Vespo is het Feyenoord van Bonaire. Real Rincon het Ajax hier. De topteams in de Bonaire League zijn van het niveau derde klasse in Nederland. Zes van de acht andere teams hebben beduidend minder kwaliteit. Neemt niet weg dat de jongens hard zijn", zegt Verbeek.

Via Martens werd uiteindelijk een plek in de nationale selectie afgedwongen. "Ik kwam die ploeg in de sportschool tegen en raakte met de bondscoach aan de praat. Ik kon de volgende dag al meetrainen. Spelen voor Bonaire was geen probleem. Dat was met mijn Nederlandse paspoort mogelijk."

 

Debuut

Martens heeft inmiddels zijn debuut gemaakt voor Bonaire in het Nations League-duel tegen de Bahama's. "Op Curaçao, omdat de twee stadions in Bonaire zijn afgekeurd door de FIFA vanwege te slechte velden. Ik waande me een weekend lang profvoetballer."

De kersverse international keek zijn ogen uit. "We trainden een dag voor de wedstrijd in het stadion, betraden het veld onder 'billendansmuziek', de vlaggen werden gewapperd zoals in de Champions League. En ik moest ik zelfs een dopingtest doen."

Lees meer over
Voetbal