WK-kwalificatie

Ziyech: "Ik keer niet terug in nationale ploeg"

Door Patrick Leemans··Aangepast:
© Pro Shots / SIPA USAZiyech: "Ik keer niet terug in nationale ploeg"
RTL

Na bondscoach Vahid Halilhodzic heeft ook Hakim Ziyech zelf de deur naar de nationale ploeg van Marokko dichtgegooid. "Ik keer niet terug in het nationale team", zegt de middenvelder in een interview.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Dat is mijn beslissing en daar blijf ik bij", gaat de speler van Chelsea verder. "Het is voor mij wel duidelijk hoe het er daar aan toe gaat. Ik focus me nu op mijn club."

Ontbreken

Vorige week gooide eigenlijk de Marokkaanse bondscoach Halilhodzic de deur al definitief dicht voor de ex-Ajacied. Na de uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup, kreeg de Bosniër vragen over het ontbreken van Ziyech en Ajax-speler Noussair Mazraoui in de nationale ploeg.

Halilhodzic sprak toen over spelers, die 'de sfeer in de groep kunnen verpesten'. "Zo'n speler kan ik niet oproepen, zelfs niet als het Lionel Messi is", zei de bondscoach, doelend op Ziyech.

Volgens Halilhodzic had Ziyech in een eerder stadium een blessure geveinsd om niet te hoeven spelen. Daarna kwam het niet meer goed tussen de twee.

Fans

Ziyech: "Natuurlijk voel ik me slecht. Maar als er ook nog eens liegen bij komt kijken, dan is het duidelijk voor mij. Ik begrijp dat het slecht nieuws is voor de Marokkaanse fans. Ik snap ze."

De linkspoot vertelde niet of de situatie verandert, als Halilhodzic opstapt of wordt weggestuurd.

De 40-voudig international van Marokko was in 2015 ook in beeld bij het Nederlands elftal, maar net voor zijn debuut raakte hij geblesseerd. Daarna voelde de middenvelder zich niet genoeg gewaardeerd door de toenmalige coaches Daley Blind en Marco van Basten. Hij besloot voor de Leeuwen van de Atlas te gaan voetballen.