Eredivisie

Vertrekkende Onana: 'Als ik Amsterdam verlaat, zal ik huilen'

Door Patrick Leemans··Aangepast:
© Getty ImagesVertrekkende Onana: 'Als ik Amsterdam verlaat, zal ik huilen'
RTL

Het is geen geheim meer dat André Onana bezig is aan zijn laatste maanden bij Ajax. De 25-jarige doelman heeft volgens goed ingevoerde media allang een contract ondertekend bij het Italiaanse Internazionale. Als de 'Kat uit Kameroen' in juli transfervrij de deur uitloopt in Amsterdam, zal hij het niet droog houden.

Dat voorspelt Onana in een interview met Ajax TV. "Als ik deze stad verlaat, zal ik huilen. Zeker weten. Als ik daar nu aan denk, doet het al pijn. Het is niet makkelijk om de plaats te verlaten waar je gegroeid bent als mens", gaat Onana verder.

De keeper kwam in 2015 over van FC Barcelona en speelde eerst in Jong Ajax. In 2017 kroonde trainer Peter Bosz hem tot eerste doelman. "Amsterdam heeft me zo geholpen. Deze club was fantastisch voor me."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Doping

Deze uitspraken zullen de Ajax-fans goed doen. Een deel van de Amsterdamse aanhang pruimt de goalie minder dan eerst, omdat hij een dopingschorsing opliep en daarna zijn aflopende contract in de Johan Cruijff Arena niet wilde verlengen.

Vervolgens doken verhalen in de media op dat Onana al een voorcontract heeft ondertekend bij Internazionale, al ontkende de sluippost dat een tijd geleden.

Onana zakte door al deze problematiek weg in de hiërarchie bij Ajax. Remko Pasveer werd de eerste doelman en deed het uitstekend.

Maar omdat Pasveer, Maarten Stekelenburg én keeper Jay Gorter alle drie geblesseerd zijn, werd Onana weer de man onder de lat in Amsterdam. Al haalde Ajax voor de zekerheid wel Przemyslaw Tyton binnen als extra keeper.

Prijzen

De kans is groot dat Ajax het seizoen afsluit met Onana in de goal. En dus kan de Kameroener afscheid nemen bij club met een aandeel in een aantal prijzen. De Amsterdammers maken nog kans op de landstitel, KNVB Beker en spelen nog in de Champions League.

"Een groot deel van mijn leven ligt in Amsterdam. Hier ben ik een van de beste keepers van de wereld geworden. Voor mij is het zaak om hier weg te gaan met een goed gevoel."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
André OnanaErik ten HagAjaxChampions LeagueSL BenficaNederlands voetbalInternazionale