Interlandvoetbal

Prachtonthaal voor weer scorende Eriksen op plek des onheils

Door Patrick Leemans··Aangepast:
© Pro Shots / Stanley GonthaPrachtonthaal voor weer scorende Eriksen op plek des onheils
RTL

Christian Eriksen heeft een droomrentee beleefd in het stadion waar hij vorig jaar ter aarde stortte na een hartaanval. De middenvelder, die vanwege de speciale gelegenheid de aanvoerdersband van zijn land Denemarken mocht dragen, kreeg in het oefenduel met Servië in het Parken-Stadion in Kopenhagen een staande ovatie en scoorde later ook nog.

Het was de eerste wedstrijd van Eriksen in het stadion van de Deense hoofdstad, waar hij tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland vorig jaar juni een hartstilstand kreeg.

De Deen werd nog voor de volksliederen werden afgespeeld en gezongen naar voren geroepen en hij kreeg een prachtig onthaal van het publiek, zijn eigen ploeg en de tegenstander.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Inmiddels heeft Eriksen met een defibrillator in Engeland bij Brentford zijn loopbaan hervat. In de wedstrijd tegen Nederland maakte de Deen afgelopen zaterdag zijn rentree in de nationale ploeg. Hij was nauwelijks in het veld, toen hij het tweede doelpunt van de Denen maakte. Oranje won de wedstrijd met 4-2.

Betere comeback was nauwelijks denkbaar voor Eriksen
Lees ook

Betere comeback was nauwelijks denkbaar voor Eriksen

Tegen Servië wist de middenvelder opnieuw het net te vinden. Het Parken-Stadion, vorig jaar nog muisstil toen hij roerloos op de grond lag en gereanimeerd moest worden, barstte nu uit de voegen van vreugde.

Na een kwartier had Joakim Mæhle Denemarken tegen Servië op voorsprong gezet. Na de hervatting zorgde Jesper Lindström voor de 2-0, vervolgens scoorde Eriksen. Hij werd zo'n tien minuten voor tijd vervangen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
WK voetbalBuitenlands voetbalInterland voetbal