Interlandvoetbal

België zonder veel moeite voorbij Burkina Faso

Door ANP··Aangepast:
RTL

Het Belgisch voetbalelftal heeft het oefenduel met Burkina Faso zonder veel moeite gewonnen. Na de, ondanks de verscheidene afwezigen, toch wat teleurstellende 2-2 in Ierland, werd het dinsdagavond in Brussel 3-0.

Bondscoach Roberto Martínez had in vergelijking met zaterdag zes wissels toegepast en gaf opnieuw minder bekende spelers kans zich te bewijzen. Vleugelverdediger Siebe Van Der Heyden debuteerde in de basis.

Halverwege leidden de Rode Duivels met 2-0 door treffers van Hans Vanaken en Leandro Trossard. Invaller Christian Benteke bepaalde de eindstand op 3-0.

Belgen met meer dan 50 interlands ervaring, onder wie Kevin De Bruyne en doelman Thibaut Courtois, waren er opnieuw niet bij zoals Martínez vorige week al had gezegd.

Three Lions

Engeland had op Wembley niet al te veel te stellen met Ivoorkust, dat Serge Aurier al in de 40e minuut verloor door een tweede gele kaart.

Het stond toen 1-0 door toedoen van Ollie Watkins, nog voor rust verdubbelde Raheem Sterling de voorsprong.

Diep in blessuretijd maakte Tyrone Mings de 3-0. Ajacied Sébastien Haller stond bij de Afrikanen in de spits, de hele wedstrijd.

Italië

Italië, dat er niet bij is op het WK door de nederlaag tegen Noord-Macedonië, revancheerde zich enigszins, in en tegen Turkije: 2-3.

Het begin was weinig hoopgevend. Cengiz Ünder liet doelman Gianluigi Donnarumma al na vier minuten kansloos. Bryan Cristante en Giacomo Raspadori kantelden het duel voor rust.

Halverwege de tweede helft had de laatste nogmaals succes. Het slotakkoord was van Serdar Dursun. Feyenoorder Orkun Kökçu bleef op de bank.

Morata

Spanje oefende lekker tegen IJsland: 5-0. Halverwege stond het 2-0 door doelpunten van Álvaro Morata, de tweede gemaakt vanaf de strafschopstip. Na de 3-0 van Yeremi Pino scoorde ook de net ingevallen Pablo Sarabia nog twee keer.

Noorwegen verpletterde Armenië met 9-0. Joshua King trof driemaal doel, Erling Haaland, die een basisplaats had, en zijn vervanger in de tweede helft Alexander Sørloth ieder twee keer.