Voor Hetzelfde Geld

Maria en Manuel deden mee aan VHG: 'Eindelijk een nieuwe woonsituatie'

Door Emma van Wichen··Aangepast:
Maria en Manuel deden mee aan VHG: 'Eindelijk een nieuwe woonsituatie'
RTL

Het was voor Maria en Manuel hoogtijd voor een eigen plek met genoeg ruimte voor hen, hun zoontje Daniël en eventueel een pleegkindje. Maar als starter is dat knap lastig, al helemaal in een stad als Rotterdam. De oplossing? Meedoen aan 'Voor Hetzelfde Geld'. Met een positieve afloop, want het koppel woont ondertussen zo’n vijf maanden in hun out-of-the box huis in Dordrecht. We spraken hen over hun avontuur en ze hebben leuk nieuws!

Wanneer we Maria en Manuel vragen wat ze vonden van hun VHG-avontuur hebben ze er één woord voor: "Super!" Het koppel vertelt dat ze al fan waren van het programma én van makelaar Debby. "We vonden het echt een eer om mee te mogen doen. Ik had ons eerlijk gezegd ook stiekem opgegeven, Manuel wist van niks", vertelt Maria. "Maar het was zo’n leuk avontuur, we hebben echt van elk moment genoten. En Debby is in het echt net zo lief als op televisie."

Eindelijk een nieuw begin 

Maria en Manuel woonden eerst in een huurwoning in Rotterdam, wat hen niet meer beviel. Het was ruim, maar de keuken voldeed niet aan de wensen. En de kamer van Daniël was zo slecht geïsoleerd, dat hij vanwege de kou op de kamer van z’n ouders moest slapen. "Toen we hoorden dat we waren geselecteerd was het zo’n opluchting. Eindelijk zou er verandering komen in onze woonsituatie. Vooral omdat het ons als starters, niet lukte om ertussen te komen", vertelt Maria.

"Je kunt jezelf zo beperken in het vasthouden aan je wensen. Laat het los!"

Wensen helemaal losgelaten

Het koppel mocht vier huizen bezichtigen: allemaal ruim genoeg voor hun grote bank en een keuken aan de achterzijde van het huis. Behalve het out-of-the-box huis in Dordrecht. Ondanks dat het niet voldeed aan hun wensen, raakten Maria en Manuel direct verliefd het huis. "Het was niet moeilijk om de keuze te maken", vertelt Manuel. "Het huis in Dordrecht paste netjes binnen het budget en het was instapklaar, dus perfect voor ons als starters". 

Of ze het huis zelf hadden gekozen? "Nooit. Ik denk dat we waren afgehaakt door de plek van de keuken en de kleine eettafel", vertelt Maria. "Daarnaast waren de foto’s op Funda ook heel donker, het huis is veel mooier in het echt." En dat is precies wat het stel van dit avontuur heeft geleerd. "Je kunt jezelf zo beperken in het vasthouden aan je wensen. Waardoor je sommige huizen niet eens een kans geeft, omdat het niet in je lijstje past. Laat het los, een huis moet je zelf ervaren."

Het proefwonen deed hen extra doen beseffen dat een keuken aan de voorkant niet uitmaakt. Ze hebben er vooral van genoten, samen met hun familie en nieuwe buren. "Het was zo’n leuke week: alles was heel schoon, mooi ingericht en het bed lag lekker. We voelden ons er meteen thuis en ook onze familie vond het goed bij ons passen", vertelt Manuel. 

Recente foto van het nieuwe huis van Maria en Manuel
Recente foto van het nieuwe huis van Maria en Manuel

Lichtere uitstraling

Afgelopen januari verhuisde het koppel al naar hun nieuwe stekkie, waar weinig aan veranderd hoefde te worden. De badkamer was namelijk al recentelijk verbouwd en ook de keuken was naar hun smaak. "We vonden de stijl van de vorige bewoner al heel mooi, maar wij wilden het nog lichter in huis. Daarom hebben we gekozen voor een witte vloer: wat een verschil is dat", vertelt Maria. 

En je verwacht het niet, maar ook van de grote rechthoekige eettafel hebben ze afscheid genomen. "We hebben toch gekozen voor een kleinere, ronde eettafel. Debby leerde mij out-of-the-box denken, dus heb ik het idee van een grote, lange eettafel losgelaten. En dit past echt perfect", vertelt Maria trots.

Daniël in zijn nieuwe kamer
Daniël in zijn nieuwe kamer

Ook de kamer van Daniël, dat eerst een logeerkamer was, heeft een complete make-over gekregen. "Daniël heeft nu een echte junglekamer, waar hij heel blij mee is. Daarnaast is het superfijn dat hij nu zijn eigen kamertje heeft en niet meer bij ons hoeft te slapen. Hij heeft zich snel aangepast en totaal geen last gehad van de verhuizing."

"We willen een plek creëren waar een kind gewoon even kind kan zijn."

Grote, mooie wens

In VHG vertelden Maria en Manuel ook over hun wens voor het pleegouderschap. Ze willen namelijk tijdens weekenden en vakanties een kindje onderdak bieden, als het thuis minder leuk is. Een plek waar ze gewoon even kind kunnen zijn. En daar heeft het koppel heuglijk nieuws over: "Het traject is nu officieel gestart. Dat gebeurde al gauw nadat we helemaal verhuisd waren. We hebben alle basistrainingen afgerond en nu is het afwachten tot er een geschikte match is gevonden."

Het huis is in elk geval groot genoeg voor een extra kindje. Zo vertelt Manuel dat de zolder groot genoeg is om twee kamers te realiseren. "En uitbouwen is ook nog een grote wens voor later", vult Maria aan. "Maar voor nu zitten we hier zo goed, het is echt ons droomhuis geworden. We hebben dus nog wel wensen, maar die kunnen we hier ook realiseren. We zijn zeer gelukkig."

 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Voor Hetzelfde Geld