RTL op zomertoer

Dit zijn de meest vergeten items tijdens een kampeervakantie

Door Lana Schut··Aangepast:
Dit zijn de meest vergeten items tijdens een kampeervakantie
RTL

Nederland is een écht kampeerland. Volgens ANWB kamperen er jaarlijks 3,4 miljoen Nederlanders. Low budget in een tent, in een luxe caravan of toch een tenthuisje; het wordt allemaal kamperen genoemd. We sjouwen daarbij een hoop spullen mee, maar toch vergeten we nogal vaak essentiële items. Wij zetten voor jou de belangrijkste onderdelen op een rijtje zodat jij beter voorbereid kunt gaan kamperen.

Oeps, vergeten

Of je nou een beginnende kampeerder bent of inmiddels al aardig ervaren, je zal altijd dingen blijven leren. Door vaak te gaan kamperen leer je welke spullen onmisbaar zijn. Maar toch ook de ervaren kampeerders zullen nog wel eens iets belangrijks vergeten. Gelukkig heb je altijd je mede kampeerders om je heen of de campingbaas die jou wel wat kan uitlenen. 

Boerencamping De Kei in Castricum geeft aan dat er vaak een verloopstekker wordt vergeten. “Op veel campings zijn euro stekkers nodig en daarvoor heb je een verloopstekker nodig. Dit vergeten veel mensen dus dit lenen we vaak uit aan onze campinggasten.” Ook camping Klein Hemelrijk in Heemskerk geeft aan dat hun gasten wel eens wat vergeten: “Onze gasten vergeten vaak hun toiletpapier.”

Fouten en valkuilen

Een grote valkuil is dat mensen te veel inpakken om mee te nemen. Het is handig om van tevoren een lijstje te maken met alle belangrijke spullen die je mee moet nemen zodat je geen overbodige dingen meesjouwt. Zo heb je bijvoorbeeld op veel camping plekken wel picknicktafels staan, en hoeft je niet per se een eigen grote klaptafel mee te nemen. Wel kan het fijn zijn om in je eigen voortent een klein tafeltje te hebben, zodat je in ieder geval droog of in de schaduw kunt eten. Daarnaast is het soms ook voordeliger qua ruimte om wat extra wasmiddel mee te nemen, in plaats van vier extra truien. 

Een ander onderdeel waar je veel voordeel mee kunt pakken zijn je toiletspullen, door miniversies van bijvoorbeeld je shampoo of conditioner mee te nemen bespaar je al enorm veel ruimte. Ga je langere tijd kamperen, dan moet je wel heel veel miniflesjes meenemen. In dat geval is het handig om te kiezen voor shampoobars. Deze geconcentreerde shampoovariant in de vorm van een klein zeepje zorgt ervoor dat je wekenlang je haren kunt wassen, zonder dat je van die grote flessen moet meenemen. Deze bestaan overigens ook als conditioner, douchegel en facewash. 

Top 10 vergeten items

Vaak is het zo dat je de spullen die je bent vergeten pas mist op het moment dat je ze nodig hebt. Daarom heeft ANWB op een rijtje gezet wat de 10 vaakst vergeten items zijn, zodat jij deze niet hoeft te missen op je volgende kampeerreis.

  1. Duct tape
  2. Oordoppen
  3. Dikke sokken
  4. Zakmes
  5. EHBO-doos
  6. Vuurstarters
  7. Stoelen
  8. Plastic tafelkleed
  9. Afsluitbare bakjes en zakjes
  10. Vermaak: spelletjes, puzzelboekjes, etc.

Tips 

Naast deze top 10 spullen die je niet moet vergeten zijn er natuurlijk nog meer handige items die onmisbaar zijn. Vaak vergeten, maar voor velen erg belangrijk, zijn opladers. Niet alleen voor je smartphone of laptop, maar ook voor andere elektrische voorwerpen, zoals: luchtbedpomp, elektrische tandenborstel, scheerapparaat of je smartwatch. Daarnaast zijn batterijen ook niet te missen voor nachtlampjes of je zaklamp. Je wil immers niet dat die opraken tijdens je kampeertrip.

Houd dit lijstje voor je volgende kampeerreis paraat, want hierdoor zul je beter voorbereid gaan kamperen én de belangrijkste onderdelen zeker niet vergeten!

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Zomertour