Stylingtip van Roos Reedijk

Vakkenkast indelen zonder zooitje: Roos Reedijk geeft handige tips

Door Emma van Wichen··Aangepast:
Vakkenkast indelen zonder zooitje: Roos Reedijk geeft handige tips
RTL

Het is stijlvol en praktisch maar het kan ook gauw een rommeltje worden. We hebben het hier over vakkenkasten. Je ziet ze in alle soorten en maten en ze zijn hartstikke hip, maar vaak vult de kast zich steeds meer met verschillende prullaria. Hoe je dat op de juiste manier aanpakt en hoe je 'm wel goed stylt? We vroegen styliste Roos Reedijk om een aantal tips.

Klein of groot, vintage of industrieel, en metaal of hout: er zijn genoeg opties te vinden in de winkel. Maar wát zet je er in? En hoe zorg je ervoor dat het geen ratjetoe wordt? Als iemand veel vakkenkasten heeft gestijld, is het Roos Reedijk wel. Want ook in Kopen Zonder Kijken zie je ze vaak genoeg voorbijkomen. 

Achter gesloten deuren

"Heb je een vakkenkast dat deels dicht is met deuren? Zet daar al alles wat niet leuk is om naar te kijken. Heb je meer prullaria die je wilt opbergen? Doe dan alles in een bak en plaats die achter het deurtje."

Van groeperen kun je leren

"Groepeer! En daarmee bedoel ik: zet alle kleine objecten - die je in het zicht wilt hebben - bij elkaar zodat het één groter geheel lijkt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende fotolijstjes in meerdere maten of juist je verzameling aan souvenirs."

 

 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voor in de boeken

"Wil je de kast deels gebruiken voor boeken? Ik zet mijn boeken op kleur in vakken bij elkaar, hiermee creëer je namelijk rust. Om toch dat speelse effect te geven, leg ik sommige stapels horizontaal op elkaar in plaats van naast elkaar. Ook kun je kiezen voor een boekensteun, daar heb je tegenwoordig hele hippe varianten van." 

Varieer

"Ik vind het altijd gaaf om in een vakkenkast zoveel mogelijk variatie toe te voegen. Zet daarom ook een schemerlamp in de kast of kies voor een mooie vaas met (kunst)bloemen of hang een schilderij aan de muur in één van de vakken van de kast."

"Maak er niet teveel een doelloze objecten kast van"

Less is bore

"Mijn motto is: 'Less is bore', dus laat opvallende kleuren zeker terugkomen in meerdere vakken. Bijvoorbeeld blauwe boeken in combinatie met een oranje kandelaar. Of een roze fotolijstje in het ene vak in combinatie met een roze mandje in het andere vak. Zo creëer je eenheid, inclusief speelse kleuren.


Treasures & memories

"Een kast is pas echt persoonlijk als je herinneringen of dierbare voorwerpen toevoegt. Dus maak er niet te veel een doelloze objecten kast van omdat het mooi staat, maar zet er echt treasures & memories dingen in! Daar leent een vakkenkast zich namelijk perfect voor."

 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Veelzijdige vakkenkast

Wil je nog meer inspiratie opdoen? In de onderstaande video zie je ook een mooi voorbeeld van een goed gestylde vakkenkast. Tessa laat haar kleurrijke huis zien in 'Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven', waar alle prints en kleuren voorbijkomen. 

Lees meer over
Roos Reedijk