Voor Hetzelfde Geld

Lisa en Ricardo kochten het huis in VHG: 'Woonstijl nu stuk gewaagder'

Door Emma van Wichen··Aangepast:
Lisa en Ricardo kochten het huis in VHG: 'Woonstijl nu stuk gewaagder'
RTL

Beverwijk was dé plek waar Lisa en Ricardo zich het meest thuisvoelden, maar verhuizen naar een andere stad bleef aanlokkelijk. Daarom was meedoen aan 'Voor Hetzelfde Geld' de oplossing. Zo konden ze echt ervaren hoe het is om iets verder van hun familie te wonen. Het gezin ging proefwonen in het dorpje Winkel, met succes want ze doen een bod en dat wordt geaccepteerd. Hoe is het nu met hen? En is hun 'bunker' al op de schop?

Meedoen aan VHG was voor Lisa en Ricardo de perfecte manier om te ontdekken hoe het was om niet in het vertrouwde Beverwijk te wonen. Daarom zocht Lisa zelf op of ze nog deelnemers zochten, en jawel! Lisa: "Ik had thuis nog niet verteld dat ik ons had opgegeven. Toen ik later bericht kreeg over een kennismaking, moest ik m’n gezin dus nog overtuigen om mee te doen. Maar Ricardo zag het uiteindelijk ook zitten en vond ook dat we ervoor moesten gaan." En zo geschiedde. 

Zo gaat het nu met Lisa en Tim: trouwen, zwanger én een nieuw huis
Lees ook

Zo gaat het nu met Lisa en Tim: trouwen, zwanger én een nieuw huis

'Onze gezellige bunker'

Na vier bezichtigingen - van Noord-Holland tot het out-of-the-box huis in Friesland - kiest het stel, tegen alle verwachtingen in, voor de 'bunker' in Winkel. Het huis dat ze van tevoren absoluut niet wilden: vierkant en een plat dak. "Ik word hier een beetje zenuwachtig van", was ook de eerste reactie van Leonie toen ze voor het huis stonden. 

Maar het was voor Lisa en Ricardo ‘de fijne buurt, de vele buurtkindjes en de natuur’ die hen over de streep trokken. "We kregen direct dat dorpse, vrije gevoel en uiteindelijk kruiste het superveel wensen aan. 'De bunker' blijft een begrip, maar het is wel onze gezellige bunker. Ook onze vrienden en familie noemen het huis zo”, vertelt Lisa lachend. "De bunker staat nu op Videoland", zeggen ze dan. 

Het gekochte huis in Winkel oftewel 'de bunker'
Het gekochte huis in Winkel oftewel 'de bunker'

"Op Funda ben je veel meer bezig met de uitstraling van het huis en tijdens het proefwonen kan je er letterlijk wegdromen."

Wegdromen tijdens het proefwonen

Het proefwonen in Winkel vond het gezin 'een hele leuke ervaring'. Lisa vertelt dat ze hierdoor de wijk goed leerden kennen. "We hadden de buren ontmoet en we kwamen erachter dat het dorpse leven echt bij ons paste. Normaal loop je bij een bezichtiging even door het huis en koop je het of niet. Nu konden we echt alles meemaken."

Of ze de woning een kans hadden gegeven zonder deelname aan het programma? "Nee, op basis van de foto op Funda hadden we er nooit op geklikt. Je bent dan veel meer bezig met de uitstraling van het huis en tijdens het proefwonen kan je er letterlijk over wegdromen." En wegdromen deed het gezin zeker. Want de plannen voor de verbouwing waren tijdens het proefwonen al volop in de maak. Dat Lisa en Ricardo uiteindelijk een bod doen, kwam daarom ook niet helemaal uit de lucht vallen. 

Ricardo aan de klus in het nieuwe huis in Winkel
Ricardo aan de klus in het nieuwe huis in Winkel

Klusserde klus

Het gezin kreeg goed nieuws en op 31 mei ontvingen ze de sleutel van hun nieuwe stulpje. Sindsdien klust Ricardo erop los in de bunker. "Hij woont al sinds dag één in het nieuwe huis. De eerste twee weken sliep hij nog in een geleende camper, maar sinds de zolderkamer af is, slaapt hij daar. Die is ondertussen helemaal ingericht en perfect als logeerkamer."

Toch zijn de grote verbouwplannen om een stuk van de woonkamer bij de garage te voegen, wel bijgesteld. "We zijn toch tot de conclusie gekomen dat een grote woonkamer ook heel fijn is. Daarom blijft de garage hetzelfde en wordt dat de hobbyruimte. In het tuinhuis maken we ruimte voor alle motoren."

Nieuw huis, nieuwe… stijl

Ondanks dat de rigoureuze plannen niet doorgaan, wordt er wel flink verbouwd in huis. En dat verloopt volgens Lisa momenteel helemaal volgens plan. “In het eerste weekend hebben we alles al gesloopt en ondertussen is beneden alles gestuukt. Alle muren worden opnieuw geverfd, we krijgen een nieuwe keuken, en ook de bovenverdieping is gestript. Binnenkort worden de badkamer en toiletten geleverd, daar ben ik zo benieuwd naar. Ricardo en zijn vader zijn in elk geval lekker bezig."

En als je dan toch flink aan het verbouwen bent, kan je net zo goed een nieuwe woonstijl uitproberen, toch? "Het wordt wel heel anders, ja", vertelt Lisa. "Alle meubels – behalve de bank - nemen we mee naar het nieuwe huis, maar we krijgen nieuw behang en nieuwe kleuren op de muren. Het wordt een stuk kleurrijker en gewaagder, zo hebben we gekozen voor een groene keuken en een okergele eettafel. Ja, we hebben het afgelopen half jaar veel inspiratie opgedaan."

De vooruitgang tijdens de verbouwing tot nu toe
De vooruitgang tijdens de verbouwing tot nu toe

'Ik heb een idee'

In het laatste weekend van juni is het zover: dan moeten Lisa en Ricardo officieel hun huis uit in Beverwijk. Maar helemaal afscheid hoeven ze niet te nemen, het huis is namelijk verkocht aan Lisa’s moeder. "Het huis stond al op Funda en toen stond mijn moeder ineens voor de deur met: 'Ik heb een idee'. Heel gek, maar wel heel leuk, ook voor de kinderen. En Maud’s kamer wordt nu oma’s kamer!"

Lisa vertelt dat het verhuizen naar Winkel nog heel onwerkelijk voelt. "Ricardo zit er al drie weken en voelt zich wel al helemaal thuis. En dat is ook niet gek: hij verbouwt het allemaal zelf dus hij maakt het echt eigen. Maar de kinderen en ik gaan bijna verhuizen, dus dan moet ik er ook aan geloven."

Een plek voor het hele gezin

Daarna is het voor het gezin tijd om lekker te settelen. "Het plan is om hier jaren te blijven, op die manier verbouwen we het nu ook. Alles in één keer perfect en helemaal naar onze smaak. En ik heb nu al zin in onze nieuwe tuin: een plek waar de kinderen alle vrijheid hebben om te bewegen maar ook waar Ricardo en ik lekker kunnen chillen."

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Leonie ter BraakVoor Hetzelfde Geld