Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Woonkamermetamorfose: Na 20 jaar waren Anke en Teun toe aan nieuw interieur

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Woonkamermetamorfose: Na 20 jaar waren Anke en Teun toe aan nieuw interieur
RTL

Anke en Teun wonen al een hele tijd met veel plezier in hun fijne huis in Bilthoven. Maar na 20 jaar zijn ze wel toe aan een frisse wind door hun woonkamer. Hoe ze dit moeten aanpakken weten ze niet, dus laten ze dat graag over aan Patrick en Floortje.

"Twintig jaar geleden is onze woonkamer een keer zo geworden en dat willen we nu graag een keer veranderen", vertelt Anke. In de 50 jaar dat ze getrouwd zijn hebben ze 5 kinderen en 5 kleinkinderen gekregen, wat betekent dat het regelmatig gezellig druk kan zijn in huis. Een goed punt om rekening mee te houden. Maar bovenal wensen Anke en Teun dat het gezelliger wordt ingericht en dat er meer eenheid ontstaat in de ruime woonkamer, zowel in de zit- en eethoek als in het nisje waar de tv staat. 

© De woonkamer vóór de metamorfose.

Het plan

Kluskoning Patrick Uphoff en stylist Floortje van Cooten hebben een plan bedacht voor de woon- en eetkamer met een mooie basis waar de bewoners nog jarenlang plezier van zullen hebben. In de basis is gekozen voor natuurlijke en tijdloze tinten, maar wel met hier en daar kleuraccenten en statementkleuren en prints in bijvoorbeeld de bank, het vloerkleed en behang. Ook komt er een subtiele roomdivider tussen de eet- en zithoek die de lange ruimte opbreekt en beide ruimtes wat meer van elkaar scheidt. 

Roomdivider

De roomdivider die de eethoek en zithoek van elkaar scheidt werd uiteraard weer eigenhandig gemaakt door alleskunner Patrick. De roomdivider bestaat uit een onderkast met voldoende opbergruimte, met daarboven een open vakkenkast. Doordat Patrick het bovenste gedeelte zo open mogelijk heeft gehouden valt er evengoed daglicht door heen én staan de twee ruimtes alsnog met elkaar in verbinding. De vakken zijn met ronde hoeken afgewerkt, zodat het een warme en zachte uitstraling krijgt. 

Zithoek

De opstelling van de woonkamer is verder hetzelfde gebleven, met als enige verschil dat de bank niet meer tegen de muur staat, maar juist een stuk naar voren is geschoven. Op die manier creëer je meer luchtigheid in de ruimte, waardoor deze ook groter lijkt. Ook is het vooral in deze ruimte fijn dat de afstand tot de tv in de nis iets minder groot is. 

De tv-nis zelf heeft een donkergroene moskleur gekregen, zodat de ruimte een subtiele speelse touch krijgt én er meer diepte ontstaat. 

Eethoek

In de eethoek komen natuurlijke elementen volop terug, onder andere in de vorm van een donkere houten sidetable en een eettafel die daar mooi bij past. De eettafel heeft afgeronde hoeken waar door deze een zachtere uitstraling krijgt, net als de vakken in de vakkenkast. 

Shop the Look

Dit is een artikel van
Lees meer over
Patrick Uphoff