Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van grote zandbak naar festivaltuin met kleurexplosie voor Annemarie

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Van grote zandbak naar festivaltuin met kleurexplosie voor Annemarie
RTL

Annemarie woont samen met haar twee kinderen in Aalsmeer, waar ze helemaal hun plek hebben gevonden. Het enige wat nog ontbreekt is een fijne tuin. Want wat Annemarie graag zou willen is: 'één grote kleurexplosie'. En daar weet het team van 'Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven' wel raad mee!

Sinds Annemarie een uitbouw heeft geplaatst, is de tuin één grote zandbak. Inclusief alle overgebleven spullen die in de tuin staan opgestapeld. Vrij ongezellig dus. Wat Annemarie wél heeft overgehouden is een mooie oude sering boom, die stond eerst bij haar ouders in de tuin en is dus een echt jeugdsentiment voor haar. Daarom mag het een pontificaal plekje krijgen in haar nieuwe tuin.

De tuin vóór de tuinverbouwing.
De tuin vóór de tuinverbouwing.

Feestelijke wensenlijst

De tuin lag eerst voornamelijk vol met tegels, wat Annemarie erg saai vond. De wens is dus om meer groen in de tuin te verwerken door middel van mooie grote planten. Ook een fijne zithoek is een grote wens voor haar en haar twee kinderen. Tot slot vindt ze een overkapping erg belangrijk om wat schaduw in de tuin te creëren. Verder is Annemarie een groot festivalliefhebber, en zou ze deze sfeer het liefst ook doortrekken in haar tuin. Dat betekent: veel kleur en gezellige verlichting.

‘De tuin mag echt een feestje zijn.’ - Annemarie

Roze als basiskleur

Tom begint met de basis van de tuin. Hij geeft de vervaagde lichtroze muur van het schuurtje een diep, donkerroze kleur. Vervolgens worden de tegels op een unieke manier geplaatst. De organische tegel heeft een zandachtige kleur en een ovaalachtige vorm met ronde inhammen. Dit creëert een speels effect en de lichtoranje kleur geeft het een vrolijk gezicht. Deze tegels worden voorin en achterin de tuin gelegd voor een gevoel van eenheid.

Festivalsfeer

Om het ultieme festivalgevoel te geven aan deze tuin - wat Annemarie zo graag wil - worden er voor de roze muur palmbomen geplaatst. Deze palmboom is één van de bekendste van Europa en wordt in Nederland ook wel de Chinese waaierpalm genoemd. Daarnaast wordt er een pergola gebouwd, deze moet stevig staan want hier worden allerlei onderdelen aan opgehangen. Denk aan lampjes, een hangstoel en nog meer feestelijke accessoires.  

Decoratie

Ter decoratie worden er roze palen toegevoegd, die door de hele tuin worden verspreid. Naast dat het extra kleur aan de tuin toevoegt, kun je het ook gebruiken ter ondersteuning van klimplanten of andere decoratie. Tom maakt de tuin af met wat extra planten voor meer groen. En wat is een festival zonder lekker drankje?! Een minibar is daarom onmisbaar in de tuin van Annemarie.

Onderaan het artikel vind je alle planten, meubels en accessoires die Tom in de tuin heeft gebruikt. 

Lees meer over
Tom GrootEigen Huis & Tuin Lekker LevenTuinierenTuin