Plantentips van Tom

Kleurrijke langbloeier: zo zorg je dat de Hibiscus de hele zomer bloeit

Door Lana Schut··Aangepast:
Kleurrijke langbloeier: zo zorg je dat de Hibiscus de hele zomer bloeit
RTL

De Hibiscus - ook wel Chinese roos genoemd – is de ultieme langbloeier die je de hele zomer voorziet van de meest prachtige bloemen in de mooiste kleuren. Althans, als je 'm goed verzorgt. Tom geeft je tips en vertelt meer over deze bijzondere plant.

De Hibiscus  is een bijzondere plant die oorspronkelijk Zuidwest-Azië komt, waar ze in het wild groeien als struik in tropische gebieden. Inmiddels bestaan er zo’n 200 soorten, waarvan sommige varianten gebruikt worden voor hibiscusthee. Maar let daarmee wel op en ga hier niet zelf mee aan de slag met. De meeste varianten zijn namelijk niet geschikt om te consumeren. 

Speciale plant

De Chinese roos kun je herkennen aan zijn felle kleuren, grote bladeren en opvallende stamper. De bloemen zijn er in allerlei verschillende kleuren en sommige hebben zelfs twee kleuren in één plant. Zij hebben dan een gekleurd hart wat deze bloem extra bijzonder maakt. De Chinese roos heeft overigens ook een symbolische betekenis. Vooral op Borneo dragen bruiden deze bloem vaak in hun haar aangezien het symbool staat voor uitzonderlijke schoonheid.

Verzorging

De bloemen van de plant bloeien overigens maar één dag volledig, waarna ze vanzelf uitvallen. Maar niet getreurd, want ze staan in totaal vanaf april wel 6 tot 7 maanden lang continu in bloei, dus je wordt iedere dag weer verrast met nieuwe bloemen. Mits je 'm goed verzorgt natuurlijk. Je kunt 'm hiervoor het best op een lichte plek zetten en veel water gaven (circa één á twee keer per week). Zomers is het handig om wat extra plantenvoeding aan het water toe te voegen. 

Tip: Als de uitgebloeide bloemen niet vanzelf loslaten kun je ze het beste zelf weghalen zodat alle energie van de plant naar de nieuwe bloemen gaat. 

Hoe je dat doet en hoe je de plant verder het beste kunt verzorgen legt Tom in de onderstaande video uit. 

Potrozen en klimrozen: hoe verzorg je deze het beste?
Lees ook

Potrozen en klimrozen: hoe verzorg je deze het beste?

Dit is een artikel van
Lees meer over
Tom GrootBoer TomPlant