RTL Wonen

Naar deze woonplaatsen werd in 2023 het meest gezocht op Funda

Door Lotte Klaver··Aangepast:
Naar deze woonplaatsen werd in 2023 het meest gezocht op Funda
RTL

De woningmarkt is afgelopen jaar veelbewogen geweest; er verschenen maar liefst 213.389 nieuwe huizen op Funda en 160.464 werden daadwerkelijk verkocht. Maar waar werden de meeste huizen gekocht en wat was de populairste zoeklocatie?

Zodra het jaar er weer op zit publiceert huizenplatform Funda jaarlijks een overzicht met daarin allerlei interessante cijfers over onder andere het zoek- en (ver)koopgedrag van hun gebruikers. In dit artikel lees je over de populairste woonbestemmingen!

Groningen in de schijnwerpers

De provincie waar dit jaar de meeste huizen te koop stonden is, net als vorig jaar, Zuid-Holland. Noord-Holland en Noord-Brabant volgen op de tweede en derde plaats. Woningen die echter de meeste aandacht trokken op Funda, stonden in Groningen, Utrecht en Drenthe: deze provincies werden gemiddeld per week het vaakst bekeken. Dat is een opvallende verschuiving ten opzichte van vorig jaar, waarin Drenthe op nummer één stond, gevolgd door Friesland en Groningen.

Toch waren het Flevolandse makelaars die opnieuw de meeste contactaanvragen per week per woning ontvingen, bijvoorbeeld voor een woningbezichtiging. Noord-Holland en Utrecht toonden zich als sterke concurrenten op de tweede en derde plaats. De interesse in woningen wordt dus niet alleen bepaald door het aantal beschikbare woningen, maar ook door andere factoren zoals locatie, voorzieningen en levensstijl.

De top 10 stedelijke woonbestemmingen waar het meest naar gezocht werd:

  1. Amsterdam
  2. Den Haag
  3. Rotterdam
  4. Utrecht
  5. Groningen
  6. Eindhoven
  7. Haarlem
  8. Amersfoort
  9. Nijmegen
  10. Arnhem

Woningen buiten grote steden vaakst bekeken

Zoals elk jaar blijft Amsterdam de onbetwiste leider onder stedelijke zoekers. Maar wanneer we kijken naar de daadwerkelijke bezichtigingen per week, zien we kleinere steden en gemeenten de lijst aanvoeren. Plaatsen zoals De Meern, IJsselstein en Hattem kregen veel aandacht.

De top 10 plaatsen buiten de grote steden waar het meest naar werd gezocht: 

  1. De Meern
  2. IJsselstein
  3. Hattem
  4. Montfoort
  5. Vleuten
  6. Katwijk (ZH)
  7. Nieuwegein
  8. Zelhem
  9. Zwolle
  10. Roden
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Woningmarkt