RTL Wonen

Funda-vondst: verborgen opknapper op de Holterberg (onder de 2 ton)

Door Lotte Klaver··Aangepast:
© Funda - Hofrijck RentmeestersFunda-vondst: verborgen opknapper op de Holterberg (onder de 2 ton)
RTL

Scrol jij ook geregeld Funda af, op zoek naar bijzondere pareltjes? Voor de echte klusliefhebber is dit huis zeker het ontdekken waard: een prachtig karakteristiek huisje in Holten, midden in het bos en omringd door gigantische rododendrons. Hoewel de inrichting zijn beste tijd wel heeft gehad, biedt de woning (en de prijs daarvan) een unieke kans om je eigen droomhuis te creëren.

Het prijskaartje van €160.000 onthult stiekem al dat je er geen gouden deurhendels of gepolijste tegels zal aantreffen. Van blauwe vloerbedekking en lambrisering in de keuken, tot gele tegels en bruine inbouwkasten: het zal niemand verbazen dat de woning gebouwd is in 1951. Toch heeft het met een rieten zadeldak, houten kozijnen én luikjes een heel romantisch karakter.

© Funda - Hofrijck Rentmeesters

Addertje onder het gras?

Hoewel een renovatie-avontuur natuurlijk enorm gaaf is om aan te gaan, zijn er juridisch gezien wel een aantal uitdagingen om rekening mee te houden. Naast de koopprijs betaal je namelijk €7.500 aan erfpacht per jaar. Bovendien kom je alleen aan dit prachtige stulpje door een motivatiebrief te schrijven aan Staatsbosbeheer. De verbouwontwerpen voor de nieuwe woning moeten tenslotte ook voldoen aan de 'bestaande karakteristieke hoofdvorm'. Dit betekent dat je, als je gaat verbouwen, met een ontwerp moet komen met respect voor de bestaande karakteristiek, wat te allen tijde in overleg gaat met de stadsbouwmeester. 

© Funda - Hofrijck Rentmeesters
© Funda - Hofrijck Rentmeesters

Perfecte locatie

Heb je tóch die extra centen ervoor over, dan kom je te wonen op een wel héél bijzondere locatie. De Holterberg is namelijk een natuurgebied dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Vanaf het kavel van 1545 m² fiets je dan ook gelijk de natuur in (fun fact: je woont hier niet alleen, de wolf is er inmiddels ook gevestigd), maar ook het centrum van Holten is zó te bereiken. Sterker nog, het meest nabijgelegen NS-station ligt op fietsafstand!

Wil jij de uitdaging aangaan om hier een modernere woning van te maken, of wil je lekker wegdromen bij alle foto’s? Bekijk dan hier de Funda-pagina voor meer informatie. 

Fotocredits 

Funda / Hofrijck Rentmeesters

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
WoningmarktInterieurinrichting