RTL Wonen

Dit verrassende goedje werkt perfect tegen jeukende muggenbulten

Door Julia Dilissen··Aangepast:
Dit verrassende goedje werkt perfect tegen jeukende muggenbulten
RTL

Als je lichaam is geteisterd door de muggen, wil je natuurlijk het liefst de hele dag door aan die muggenbulten krabben. Maar je wil hier natuurlijk geen blijvende littekens aan overhouden? Gelukkig ben je met dit verrassende goedje zo van de jeuk af!

We weten allemaal dat krabben niet de oplossing is bij een jeukende muggenbult. Sterker nog, het wordt er alleen maar erger van. Maar niks doen en afwachten tot de jeuk voorbij gaat is voor veel mensen een onmogelijke opgave. Gelukkig bestaat er wel een zeker wondermiddeltje dat je wellicht nog wel in je badkamerkastje hebt staan. 

Tijgerbalsem als wondermiddel tegen muggenbulten

Gelukkig bestaat er iets waardoor je in no time van de jeuk af bent: tijgerbalsem. Het goedje bestaat uit oliën en vetten en heeft een verzachtende werking. Tijgerbalsem heeft een sterke geur, wat onder andere komt door de stoffen menthol en eucalyptusolie. Er zijn verschillende soorten tijgerbalsem die zowel verkoelend als verwarmend kunnen werken. Zo heb je rode en witte tijgerbalsem. De rode balsem is wat heftiger en wordt warmer op de huid dan de witte.

Heb je een muggenbult, doe dan een beetje van de balsem op de bult en je zal zien dat de jeuk snel verdwijnt. Helaas werkt tijgerbalsem wel alleen voor korte tijd, dus je zal vaker moeten smeren! 

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Mug