Slaap zacht

6 fijne voordelen van slapen onder satijnen beddengoed

Door Luna Veerhuis··Aangepast:
6 fijne voordelen van slapen onder satijnen beddengoed
RTL

Katoen is het meest gebruikte materiaal om onder te slapen, maar er zijn natuurlijk ook nog vele andere textielsoorten voor je beddengoed. Zo kun je naast je oude vertrouwde katoenen dekbed ook eens satijn uitproberen! Je zal verrast zijn van de vele fijne voordelen en positieve gevolgen.

1. Verkoelend gevoel

Katoen is een fijne, superzachte stof, waardoor het comfortabel aanvoelt. Satijn zit niet alleen fijn om te dragen als kledingstuk, maar je kunt er ook heerlijk onder slapen. Het materiaal staat erom bekend dat het lekker verkoelend is. Dit komt door de speciale weeftechniek van satijn, waardoor de stof kouder aanvoelt. Dit garandeert een goede nachtrust tijdens de warme zomerdagen.

2. Hypoallergeen

Door de speciale weeftechniek is satijn ook nog eens hypoallergeen. De stof is dichtgeweven, waardoor bacteriën en huisstofmijt haast geen kans hebben om binnen te dringen. Je beddengoed is hierdoor een stuk hygiënischer.

3. Geen slaaplijnen zichtbaar

Je zult het vast herkennen, je staat op en bekijkt jezelf in de spiegel en ziet tot je grote schrik slaapstrepen op je gezicht van je kussen. Net vervelend als je naar werk moet, of een afspraak hebt. Die kreukels in je gezicht kun je voorkomen door op satijn te slapen. Satijn kreukt niet en is superzacht en zorgt niet voor slaapkreukels in je gezicht. 

4. Kreukvrij

Satijn is een fijn geweven materiaal, waardoor het een gladde structuur heeft. Na het wassen droogt het glanzend op. De gladde stof valt zo weer netjes over je bed heen. Kreukels zijn niet zichtbaar in de stof door de gladde textuur.

5. Goed voor huid en haar

Een ander fijn voordeel aan deze soepele stof: het is goed voor je huid én je haar! Dit komt wederom door de speciale weeftechniek. Satijn is een heerlijk zachte stof dat zorgt voor glanzend haar. Je kapsel ziet er na een slaapbeurt beter uit en je haar pluist minder door de gladde stof. Een ander voordeel aan slapen op satijn is dat er geen klitten in je haar ontstaan.

Daarnaast bevordert slapen op een satijnen kussensloop een zuivere huid. Dit komt omdat satijn een vochtafstotende werking heeft. Katoen neem vocht juist op. Door op satijn te slapen blijft je nachtcrème op je gezicht zitten en ontstaan er geen extra bacteriën op je kussensloop door de combinatie van warmte en vocht. Door de fijngeweven textuur kunnen er moeilijker bacteriën in de stof binnentreden.  

6. Luxe uitstraling

Door de eerder genoemde speciale, dichte weeftechniek ontstaat de mooie glans aan de bovenkant. Buiten het feit dat dit prettig aanvoelt, zorgt die glans ook nog eens voor een luxe uitstraling en chique sfeer. 

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
WonenSlaapInterieurinrichting