Plantentips van Tom

Plantentips van Tom: De helende werking van Aloë vera en waar je het voor kunt gebruiken

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Plantentips van Tom: De helende werking van Aloë vera en waar je het voor kunt gebruiken
RTL

De Aloë vera is niet alleen een opvallende plant om te zien maar heeft ook een bijzondere helende werking. Tom legt in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven uit waar de plant allemaal goed voor is. Bekijk het fragment hieronder terug!

Waar de Aloë vera oorspronkelijk vandaan komt is moeilijk te achterhalen. Maar wat in ieder geval wel zeker is, is dat ze leven in het mediterrane en Caribische gebied. Daar wordt de plant Aloë medivera genoemd. 

Genezende eigenschappen

Als je een aloë vera plant opensnijdt zie je dat er meteen een slijmerige substantie uit komt. Dit goedje werkt verkoelend en helend. Als je je huid is verbrand door de zon of als je een kleine brandwond hebt, dan werkt Aloë vera als wondermiddel. De gel die uit de plant komt laat de huid herstellen door onder andere vitamine A, E en C. 

Ook kan Aloë vera helpen bij huidproblemen als acne, eczeem en psoriasis. De plant bevat namelijk verschillende stoffen die een ontstekingsremmende en antibacteriële werking hebben. Daarnaast zijn er ook studies die een anti-aging effect aantonen. Volgens Dr. Jetske Ultee zou Aloë vera de fijne lijntjes verminderen, elasticiteit in de huid verbeteren en de collageen-aanmaak stimuleren. Het is daarom ook niet zo gek dat je dit product in veel cosmetica tegenkomt. Je zult het waarschijnlijk wel kennen van je aftersun. 

Wonderplant: hier kun je een Aloë vera allemaal voor gebruiken
Lees ook

Wonderplant: hier kun je een Aloë vera allemaal voor gebruiken

Lucht zuiveren

Naast deze genezende eigenschappen is het ook erg handig om de Aloë vera plant in een groepje op je slaapkamer te zetten. In tegenstelling tot andere planten zet deze plant namelijk in de nacht CO2 om in zuurstof. Ook filteren ze onaangename geurtjes uit de lucht, dus eigenlijk werkt het als een natuurlijke luchtverfrisser.

Verzorging

Om je Aloë vera plant de beste verzorging te geven zet je hem op een lichte, zonnige plek. Omdat ze het water opslaan in hun blad, hebben ze weinig water nodig. In de winter heeft hij daarom slechts eens per maand water nodig en in de zomer is dat eens per twee weken. Je zou de plant in de zomer (eens in de 2 weken) ook nog extra plantenvoeding  kunnen geven.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Boer TomTom GrootPlantEigen Huis & Tuin Lekker Leven