Koken met Hugo!

Mexicaanse salade met zelfgemaakte tortilla chips

Door Marijke van Gemert··Aangepast:
Mexicaanse salade met zelfgemaakte tortilla chips
RTL

In Mexicaanse sferen. Hugo bereid een hele makkelijke, maar rijk gevulde Mexicaanse salade met zelfgemaakte tortilla chips. Altijd een goed idee!

Mexicaanse maaltijdsalade

  • maaltijdsalade 4 personen
  • bereiding circa 25 minuten
     

Ingrediënten:

  • 3- 4 maiskolven
  • 300 g gekookte kidneybonen (blik)
  • 6-8 snackkomkommers
  • ½ spitskool
  • 1 flinke avocado
  • 1-2 eetlepels ingelegde jalapeño’s (pot)
  • 1 bos koriander
     

Sour cream dressing:

  • 1 bos bieslook
  • 1 limoen
  • 125 ml sour cream
  • 8 maistortilla’s of 1 zak nachos
  • neutrale olie voor frituren
  • zout en cayennepeper
     

Extra nodig:

  • keukenpapier

 

En zo maak je een heerlijke salade

Stap 1: kook de maiskolven in 15-20 minuten gaar in water, zonder zout. Laat iets afkoelen en snij daarna de korrels van de kolven.

Stap 2: snij de tortilla’s in reepjes. Verhit een laagje olie in een pan en frituur de tortilla’s kort tot ze krokant en lichtbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en cayennepeper naar smaak.

Stap 3: snij de bieslook in kleine stukjes en roer door de zure room. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen helemaal uit in de room. Breng op smaak met zout en verdun eventueel met een scheutje water.

Stap 4: spoel de bonen af en laat goed uitlekken.

Stap 5: snij de komkommers in plakjes en de kool in hele dunne, fijne reepjes. Maak de avocado en de jalapeño’s schoon en snij beide in stukjes.

Stap 6: stop de kool, bonen, komkommer, avocado, jalapeño en mais in een kom en meng de dressing er doorheen. Pluk de koriander en meng deze ook voorzichtig door de salade.

Stap 7: schep de salade op de borden. Leg de gefrituurde tortillarepen erop of erbij en serveer.

Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKoken