Koken met Hugo!

Fish and chips met zelfgemaakte frieten én een salade met doperwten en radijs

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Fish and chips met zelfgemaakte frieten én een salade met doperwten en radijs
RTL

Hugo maakt vandaag een typisch Brits gerecht: Fish & Chips met frieten en een frisse salade. We starten met de Fish & Chips. Verderop vind je het recept voor zelfgemaakte frieten én de salade met doperwten en radijs.

Fish & Chips

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gr. verse witvisfilets zonder vel
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml koud bier
  • 1 ei
  • zout en peper
  • bloem
  • olie voor het frituren
  • frieten (zie onderstaand recept)
  • dragonazijn

Extra benodigdheden: pan om in te kunnen frituren

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de olie – voldoende om de vis straks in te kunnen frituren – tot 180º C. Snijd intussen de vis in stukken of repen.

Stap 2: Klop een beslag van het zelfrijzend bakmeel, het bier en het ei. Breng dit goed op smaak met zout en peper.

Stap 3: Bestrooi de vis met zout en peper. Doe vervolgens de bloem in een diep bord en haal de vis eerst door de bloem en dan door het beslag.

Stap 4: Frituur de vis in porties in 4 tot 6 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 5: Serveer de vis met de zelfgemaakte frieten (zie onderstaand recept). Besprenkel de fish & chips lichtjes met dragonazijn en bestrooi ze met zout en peper. 

Frieten

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten (+ afkoelen)

Ingrediënten:

  • 1 kg iets kruimige aardappels
  • olie voor het frituren
  • zout

Extra benodigdheden: pan om in te kunnen frituren

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de frituurolie tot 150º C. Snijd intussen dikke frieten van de ongeschilde aardappels.

Stap 2: Bak de frieten in porties circa 5 minuten voor. Laat ze dan helemaal afkoelen.

Stap 3: Bak de frieten vlak voor het serveren op 180º C tot ze goudbruin zijn.

Salade met doperwten en radijs

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gr verse óf bevroren doperwten
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 5 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zout en peper
  • 1 bos radijzen
  • 100 gr. veldsla

Bereidingswijze:

Stap 1: Breng een pan met water aan de kook. Kook de doperwten in een paar minuten beetgaar en spoel ze af met koud water. Laat ze uitlekken.

Stap 2: Klop een dressing van de azijn en olie en breng deze op smaak met zout en peper.

Stap 3: Snijd de radijzen in kwartjes en maak de radijzen, doperwten en de sla aan met een dressing.

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKokenBevrijdingsdagFeestdagenInspiratie