Koken met Hugo!

Vegetarische cobb salade met knoflookcroutons én rhubarb cobbler

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Vegetarische cobb salade met knoflookcroutons én rhubarb cobbler
RTL

Hugo gaat vandaag aan de slag met een heerlijke vegetarische maaltijdsalade en maakt daarbij rhubarb cobbler, een rabarberdessert uit de oven met ijs. We starten met de cobb salade. Verderop lees je het recept voor het dessert.

Vega cobb salade

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

Salade:

  • 4 scharreleieren
  • 1 krop Romeinse sla
  • 250 gr. cherrytrostomaten
  • 1 komkommer
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 200 gr. roquefort óf andere blauwaderkaas
  • 1 bos bieslook
  • croutons (zie recept verderop in dit artikel)

Dressing:

  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 3 eetlepels witte wijnazijn óf citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de eieren circa 6 minuten. Laat ze dan schrikken onder koud water en pel ze.

Stap 2: Pluk en scheur óf snijd de sla in grove stukken. Halveer vervolgens de tomaten en snijd de komkommer overlangs doormidden. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd hem in halve stukjes.

Stap 3: Maak de avocado schoon en snijd deze in stukjes.

Stap 4: Klop een dressing van de mosterd, azijn en olie. Maak het op smaak met zout en peper.

Stap 5: Maak de sla, tomaten, komkommer en avocado aan met de dressing. Halveer dan de eieren, snijd de bieslook, verbrokkel de kaas en strooi deze allemaal over de salade samen met de croutons bij het serveren.

Knoflookcroutons

  • Bereidingstijd: circa 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 dun stokbrood óf ciabatta
  • 1 teen knoflook
  • neutrale olie
  • zoutvlokken

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de ovengrill voor. Snijd intussen het brood in dunne plakjes.

Stap 2: Pel de knoflook en rasp deze boven een kommetje. Voeg er een goeie scheut olie aan toe en bestrijk het brood ermee.

Stap 3: Bestrooi het brood met zout en bak het goudbruin en krokant in de oven. Keer de broodjes halverwege, zodat beide kanten kleuren.

Rabarberdessert uit de oven (rhubarb cobbler)

  • Nagerecht voor 6 personen
  • Bereidingstijd:
    • voorbereiding: 15 minuten
    • bakken: 30 minuten

Ingrediënten:

Compote:

  • 600 gr. rabarber
  • 60 gr. suiker + extra voor bestrooien
  • 1 sinaasappel
  • 2 theelepel anijszaad

Deeg:

  • 150 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 60 gr. suiker + extra voor bestrooien
  • 75 gr. koude roomboter
  • 1-2 theelepels anijszaad
  • zout
  • 120 ml melk
  • 6 bollen vanille-ijs

Extra benodigdheden:

  • vierkante ovenschaal
  • keukenmachine (eventueel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200º C. Snijd intussen de rabarber in stukjes en breng in een pan de rabarber met de suiker, anijs, rasp en sap van ½ sinaasappel aan de kook. Laat dit een paar minuutjes zacht koken.

Stap 2: Snijd de boter in blokjes en meng dit met het zelfrijzend bakmeel, suiker, anijs en zout tot kruimeldeeg in de keukenmachine of met je vingers.

Stap 3: Voeg melk bij het kruimeldeeg en mix het kort tot een dik en korrelig beslag.

Stap 4: Schep het beslag op de rabarber en bak het 25-30 minuten in de oven. Serveer het vervolgens warm met een bol vanille-ijs.

Tip: De rhubarb cobbler is ook lekker als je het koud serveert zonder een bol vanille-ijs erbij.

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKokenInspiratieBrood