Koken met Hugo!

Yakitori en haricots verts salade met gepofte paprika

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Yakitori en haricots verts salade met gepofte paprika
RTL

Hugo maakt vandaag een echte redactiefavoriet: Yakitori, ofwel geroosterde kip met saus. Daarbij maakt hij een heerlijke haricots verts salade met gepofte puntpaprika, chili en amandel. We starten met de yakitori. Verderop lees je het recept voor de salade.

Geroosterde kip (yakitori)

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

Kip:

  • 6 kippendijfilets
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Saus:

  • 100 ml sake
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 4 eetlepels mirin (zoete kookwijn)
  • 2-3 eetlepels suiker

Extra benodigdheden:

  • 12 houten satéprikkers
  • kwast

Bereidingswijze:

Stap 1: Week de houten prikkers in water. Kook intussen in een steelpan de ingrediënten voor de saus tot een iets stroperige saus. Schenk de helft van de saus in een kommetje en laat het afkoelen.

Stap 2: Snijd de kippendijfilets in kleine blokjes en rijg ze aan de stokjes. Verwarm intussen de ovengrill voor op een hoge stand.

Stap 3: Bestrijk de kipspiesen met de afgekoelde saus en rooster ze onder de ovengrill. Bestrijk én keer de kip een aantal keer tijdens het grillen. Verwarm de achtergehouden saus.

Stap 4: Leg de kip op een schaal en lepel er nog wat saus overheen. Bestrooi het vervolgens met sesamzaad bij het serveren.

Haricots verts salade met gepofte puntpaprika, chili en amandel

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 chilipeper
  • 200 gr. haricots verts
  • 1 sjalot
  • ½ bosje koriander óf tuinkers
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 limoen
  • 45 g blanke amandelen

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de paprika’s en de chili op de bakplaat en laat ze in 10-15 minuten zwart blakeren.

Stap 2: Doe de paprika en chili in een kom en laat dit 10 minuten afgedekt staan. Breng intussen een pan met water aan de kook.

Stap 3: Snijd de boven- en onderkanten van de bonen en snijd ze in schuine stukken. Blancheer de bonen 3 minuten, giet ze af en spoel ze koud.

Stap 4: Pel de geblakerde buitenkant van de chili en paprika’s en snijd ze fijn. Pel dan de sjalot en snijd deze in kwart ringen. Snijd ook de koriander óf tuinkers fijn.

Stap 5: Meng de sesamolie, vissaus en het sap van de limoen in een kom. Voeg er de sjalot, koriander óf tuinkers, chili, paprika’s en haricots verts aan toe en meng het goed.

Stap 6: Hak de amandelen grof en rooster deze circa 5 minuten in een droge koekenpan. Strooi ze bij het serveren over de salade.

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKokenKipInspiratie