Koken met Hugo!

Makkelijke aardappelpizza met salade en chocolade semifreddo

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Makkelijke aardappelpizza met salade en chocolade semifreddo
RTL

Geen zin om lang in de keuken te staan vandaag? Zet deze makkelijke aardappelpizza dan maar op het lijstje! Hugo maakt daarnaast een frisse tomatensalade en als dessert een lekkere chocolade semifreddo, afgetopt met nougat.

Hugo heeft weer een lekker driegangenmenu voor je klaarstaan. We beginnen met de aardappelpizza en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze van de tomatensalade met olijven en de chocolade semifreddo met nougat. 

Aardappelpizza

  • 2 grote pizza’s
  • Bereiding: circa 25 minuten

Ingrediënten:

  • 2 rollen pizzadeeg
  • 75 gr. kaas (bijvoorbeeld belegen kaas, blauwaderkaas of roodschimmelkaas)
  • 2 tot 3 vastkokende aardappels
  • 1 tak rozemarijn
  • zout en peper
  • olijfolie of chili-olie

Extra nodig:

  • 2 bakplaten met papier
  • grove rasp

Bereiden:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2: Rol het deeg uit en leg het, met (bijgeleverd) papier en al, op de bakplaat.

Stap 3: Rasp de kaas en strooi over het deeg. Houd 1 cm van de randen vrij.

Stap 4: Was en schaaf de aardappels in dunne plakjes. Beleg de pizza met de aardappel.

Stap 5: Ris en hak de rozemarijn grof en strooi over de aardappel. Bestrooi met zout en peper en sprenkel er olijfolie over.

Stap 6: Bak de pizza ongeveer 15 minuten in de oven.

Tomatensalade met olijven

  • Salade voor 2 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 eetlepels rode wijnazijn of balsamico
  • 5 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zout en peper
  • 300 gr. gemengde tomaten naar keuze
  • 12 kalamata olijven zonder pit
  • 1 bos basilicum

Extra nodig:

  • fijne rasp

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en rasp de knoflook boven een kom.

Stap 2: Voeg de azijn toe en schenk al kloppend de olie erbij. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Snijd de tomaten in stukken en meng met de dressing.

Stap 4: Voeg de olijven toe.

Stap 5: Pluk en scheur de basilicumblaadjes en meng het geheel.

Stap 6: Serveer de salade op een schaal of op de borden.

Chocolade semifreddo met nougat

  • Nagerecht voor 6 personen
  • Bereiding: circa 20 minuten + 2 tot 4 uur invriezen

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 100 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • zout
  • 250 gr. pure chocolade
  • 450 ml slagroom
  • 100 gr. zachte nougat

Bereiden:

Stap 1: Doe de eieren met de suiker en een snufje zout in een kom. Hang deze boven een pan met een laag kokend water en mix de eieren licht en luchtig.

Stap 2: Haal de pan van het vuur en klop het mengsel tot het afgekoeld is.

Stap 3: Laat intussen de chocolade au bain-marie smelten. Laat het iets afkoelen.

Stap 4: Klop de slagroom lobbig.

Stap 5: Meng het eimengsel met chocolade en spatel de slagroom erdoor.

Stap 6: Hak de nougat in stukjes en spatel door het mengsel.

Stap 7: Schep in een afsluitbare bak en zet het 2 tot 4 uur in de diepvries, zodat het ijs halfbevroren is wanneer je het serveert. 

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker Leven