Lasagne met spinazie, cheddar en ham & koffie panna cotta

Een nieuwe week beginnen we het liefst met een lekkere én vooral makkelijke maaltijd. Vandaag voor deze makkelijke maandag staat er daarom een Italiaans-Amerikaanse lasagne op het menu. Deze variant is gevuld met spinazie, cheddar en ham en is de perfecte maaltijd als je houdt van lekker simpel en snel. Als dessert maakt Hugo er een heerlijke koffie panna cotta bij.
We beginnen met de bereidingswijze voor de ontzettend makkelijke lasagne met spinazie, cheddar en ham. Deze variant is extra makkelijk, doordat je spinazie à la crème gebruikt in plaats van de bekende bechamelsaus. Verderop vind je het recept om het menu af te sluiten, namelijk de koffie panna cotta.
Lasagne met spinazie, cheddar en ham
- Hoofdgerecht voor 6 personen
- Bereiding: circa 20 minuten + 25 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2-3 tenen knoflook
- Olijfolie
- Zout en chilivlokken
- 1 theelepel venkelzaad
- 2 blikken tomatenblokjes
- 750 gr. Iglo spinazie à la crème
- 250 gr. cheddar
- 100 gr. achterham
- 350 gr. verse lasagnevellen (uit de koeling)
Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt.
Extra nodig: vijzel, ovenschaal 23x23 cm

Bereidingswijze
Stap 1: Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Stap 2: Laat intussen de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien.
Stap 3: Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook met een snuf zout tot ze zacht zijn.
Stap 4: Vijzel intussen het venkelzaad en voeg samen met een snuf chilivlokken toe aan de pan.
Stap 5: Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout. Laat 10-15 minuten koken.
Stap 6: Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 7: Doe een laagje tomatensaus in de ovenschaal.
Stap 8: Bedek met lasagnevellen.
Stap 9: Maak meerdere lagen van lasagnevellen, spinazie, kaas, ham en tomatensaus en eindig met tomatensaus en kaas.
Stap 10: Bak de lasagne in 25 minuten gaar in de oven.
Koffie panna cotta
- Nagerecht voor 6 personen
- Bereiding: circa 15 minuten + 4 uur opstijven
Ingrediënten:
- 4 blaadjes gelatine
- 240 ml melk
- 75 gr. donkerbruine basterdsuiker
- 60 ml espresso (2 shots)
- 300 ml slagroom
- 2 eetlepels cacao
- 4 kletskoppen (koekjes)
Extra nodig: 6 metalen timbaalvormpjes (inhoud 150 ml) of kleine koffiekopjes, fijn zeefje

Bereidingswijze:
Stap 1: Week de gelatine in koud water.
Stap 2: Verwarm de melk met de suiker tot de suiker is opgelost.
Stap 3: Knijp de gelatine uit en laat van het vuur af in de hete melk oplossen.
Stap 4: Roer de espresso en room erdoor. Schenk het mengsel in de vormpjes en laat ze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Stap 5: Zet de vormpjes even in heet water en stort de panna cotta op de borden.
Stap 6: Bestuif met een beetje cacao en serveer er een kletskop bij.


