Koken met Hugo!

Frisse kippensoep met limoen én gefrituurde tortilla’s

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Frisse kippensoep met limoen én gefrituurde tortilla’s
RTL

Hugo maakt vandaag een heerlijk gerecht voor tijden de warmere dagen. Namelijk een frisse, Mexicaans getinte kippensoep met limoen en gefrituurde tortilla’s.

We starten met de kippensoep. Verderop lees je hoe je zelf krokante gefrituurde tortilla’s kunt maken.

Kippensoep met limoen

  • Maaltijdsoep voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 40 minuten

Ingrediënten:

  • 1 bos lente-ui
  • 300 gr. kipfilet
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • zout en peper
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 300 gr. bospeen
  • 3 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 blik kikkererwten (400 gr.)
  • 1-2 ingelegde chipotles (uit blik)
  • flinke handvol spinazieblad
  • 2 limoenen
  • 2 vleestomaten
  • paar takken verse oregano
  • nacho’s of gefrituurde tortilla’s (zie recept)

Extra benodigdheden: schaaf of mandoline

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd het wit van de lente-ui in ringetjes. Doe dit samen met de kip en de bouillon in een pan.

Stap 2: Breng het aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat de kip 15-20 minuten garen.

Stap 3: Terwijl je wacht op de kip, rooster je de komijn in een droge koekenpan tot het gaat geuren. Maal de geroosterde komijn dan fijn en voeg het toe aan de pan.

Stap 4: Schil de bospenen en snijd ze in schuine plakjes. Was dan de aardappels en schaaf ze in plakjes. Spoel de plakjes aardappel af met water.

Tip: Aardappels en kikkererwten bevatten beiden veel zetmeel. Door ze af te spoelen, houd je de bouillon veel helderder. Doe je dit niet, dan wordt je bouillon erg troebel, oftewel een ‘blinde bouillon’.

Stap 5: Spoel de kikkererwten af. Snijd de chipotles fijn.

Stap 6: Haal de kip uit de bouillon. Voeg de kikkererwten, aardappels, wortels en chipotles toe aan de bouillon en kook het zacht tot de aardappels gaar zijn.

Tip: Maak je de soep voor kinderen? Dan is het verstandig om er wat minder of geen chipotle pepers door te doen. Het zijn wel echte smaakmakers, dus je kunt er ook voor kiezen om ze naast de soep te serveren.

Stap 7: Snijd het groen van de lente-ui in ringetjes en voeg ze met de spinazie toe aan de soep.

Stap 8: Breng de soep op smaak met limoensap, zout en peper.

Stap 9: Pluk de kip en leg het in borden of kommen. Hak de tomaten fijn en leg deze erbij. Schep vervolgens de soep erop en bestrooi deze met oreganoblaadjes.

Stap 10: Serveer de soep met een garnituur van de krokant gefrituurde tortilla’s (zie onderstaand recept).

Gefrituurde tortilla’s

Bereidingstijd: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 8-12 (oudbakken) maistortilla’s
  • neutrale olie voor frituren
  • zout
  • gerookt paprikapoeder (optioneel)

Extra benodigdheden:

  • pan voor frituren
  • keukenpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de tortilla’s in reepjes.

Stap 2: Verhit een laag olie in een pan en frituur de tortilla’s tot ze goudbruin en krokant zijn.

Stap 3: Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en bestrooi ze met zout en eventueel gerookt paprikapoeder.

Eet smakelijk!

 

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKoken