Koken met Hugo!

Heerlijk ontbijt met omelet, granola en chocolademuffins

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Heerlijk ontbijt met omelet, granola en chocolademuffins
RTL

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en daarom delen Hugo en Froukje vandaag maar liefst drie ontbijtrecepten. Hugo maakt een omelet én lekkere chocolademuffins en Froukje assisteert en maakt haar eigen granola. We starten met de muffins. Verderop lees je hoe je de granola van Froukje en de omelet maakt.

Chocolademuffins

  • 12 stuks
  • Bereidingstijd:
    • voorbereiding: 15 minuten
    • bakken: 20-25 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gr. bloem
  • 50 gr. cacao
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 200 gr. bruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 150 ml arachideolie (+ extra voor invetten)
  • 180 ml volle melk
  • 75 gr. melkchocolade
  • 75 gr. witte chocolade

Extra benodigdheden:

  • muffinvorm
  • bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C (onder- en bovenwarmte). Vet intussen de muffinvorm in en knip uit het bakpapier vierkanten van 12x12 cm uit. Bekleed de muffinvormen hiermee.

Stap 2: Meng de bloem, cacao en het bakpoeder en zeef dit boven een kom.

Stap 3: Meng de basterdsuiker en het zout door het gezeefde mengsel. Meng vervolgens in een andere kom de eieren, olie en melk en mix alles door elkaar.

Stap 4: Hak de chocolade in stukjes en schep deze door het beslag.

Stap 5: Schep het beslag in de vorm en bak de muffins in 20-25 minuten gaar.

Froukjes granola

  • ontbijtgerecht
  • bereidingstijd: circa 35 minuten

Ingrediënten:

  • 350 gr. havermout
  • 120 gr. walnoten
  • 120 gr. hazelnoten
  • 75 gr. zonnebloempitten
  • 50 gr. lijnzaad
  • 30 gr. geraspte kokos
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 2 eetlepels kokosolie óf neutrale olie
  • 5-6 eetlepels honing
  • snuf zout

Extra benodigdheden:

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C (onder- en bovenwarmte). Laat vervolgens de kokosolie smelten in een pan en meng het met de honing.

Stap 2: Hak de noten grof en meng alle ingrediënten. Verdeel dit over de bakplaat met bakpapier en bak het circa 25 minuten. Schep de granola halverwege het bakken een keer om.

Stap 3: Laat de granola afkoelen en stop het dan in een afsluitbare pot.

Tip: Houd goed je granola in de gaten wanneer het in de oven aan het bakken is. Het brandt namelijk erg snel aan.

De omelet van Marius

  • ontbijtgerecht voor 1 persoon
  • bereidingstijd: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • zeezout en peper
  • klontje roomboter
  • 1 bosje bieslook

Optionele vulling:

  • Hollandse garnalen
  • boerenkaas
  • gebakken champignons
  • verse kruiden (bijvoorbeeld: tuinkers, basilicum, kervel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit een koekenpan. Kluts de eieren, maar klop er geen lucht in.

Stap 2: Verhit de boter in de pan en voeg de eieren toe als de boter gaat bruisen. Bak dit 10 seconden en trek dan met een spatel een paar keer door het ei, zodat er dikke plooien ontstaan.

Stap 3: Draai het vuur laag en laat het staan tot het ei aan de bovenkant bijna helemaal is gestold. Bestrooi het ei daarna met een beetje peper.

Stap 4: Nu kan je eventueel de vulling toevoegen aan het ei.

Stap 5: Klap de omelet dubbel: dit doe je door de pan schuin te houden en de omelet daarna met de spatel dubbel te vouwen.

Stap 6: Bestrooi de gebakken omelet met zeezout en bieslook. Serveer het met toast besmeerd met mayonaise of roomboter.

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKoken